Başkan Kapar hasta ağaçlara acil şifalar diledi

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar Karaman’ın dağ köylerine yaptığı ziyarette, yakından ilgilendiği zeytin ağaçlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek şefkatle yapraklarını elledi.

Başkan Kapar hasta ağaçlara acil şifalar diledi
Editör: Karamanca
23 Haziran 2020 - 16:05 - Güncelleme: 23 Haziran 2020 - 16:14




Merkeze bağlı; Bostanözü, Bucakkışla, Çukur ve Kurucabel köylerinde temaslarda bulunan Başkan Kapar’a Tarım İl Müdürü Yusuf Şahinbaş eşlik etti. Beyaz yaka ve iskarpin ayakkabı kuralına riayet edilen ziyarette zeytin ağaçlarındaki hastalıklar incelendi. Köylerde sorunları dinleyip bilgilendirme yaptıklarını belirten Başkan Kapar, ‘’Bu ziyaretimizden çiftçilerimizin memnuniyetini gördük’’ dedi.

Başkan Kapar’ın deplasman ziyaretiyle ilgili haber sitemize görüşlerini bildiren köylü Mehmet Ağa (Sarı çizmeli değil, öteki); ‘’Başkanımızın ziyareti bizi memnun ederken, hasta ağaçlarımız silkelenip kendine geldi. Öte yandan başkanımız bölgede yoğun şekilde ekimi gerçekleştirilen ve domuz saldırıları sonucu üreticilerin büyük zarara uğradığı kabak tarlalarına girmedi. Kabak tadı verilmeyen ziyarette başkanımız; oturarak, ayakta, sütre gerisinden, ağaç dibinden ve habersiz gibi çek modlarında fotoğraflar çektirerek hepimizi bahtiyar etti. Mikroklima özelliği bulunan bölgemize yapılan ziyarette başkanımızın sadece zeytin yaprağını işaret etmesi, bölgeyi iyi bildiğini ve uzman kişiler öncülüğünde yol aldığını gösterdi. Köylüler olarak bizlerde zaten pazarda zam şampiyonu olan kabağa tarlada yapılan saldırıların ‘Domuzun pahalı olana düşkünlüğünden’ olduğunu biliyor, herhangi bir önlem alınmasını, inceleme yapılmasını lüzumlu görmüyoruz.

Bu ziyaret ile yıllardır boşa akıp gittiğini düşündüğümüz Göksu’dan yukarı bölgedeki arazilere su çekilmesi fikrinin, nehrin doğal güzelliğine zarar vereceği nedeniyle yanlış bir fikir olduğunu hepimiz benimsedik. Ne kabak, ne su nede bir başkası, aslolan zeytin yaprağıdır diye düşünüyoruz artık. Meğer Göksu’nun boşa akması diye de bir şey yokmuş, denize dökülüyormuş. Su akar yolunu bulur düsturu ile dinlediğimiz başkanımıza nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz. Hasta ağaçlarımıza yaptığı geçmiş olsun ziyaretini yerinde bir çalışma olarak görüyor, hizmetlerinde başarılar diliyoruz’’ diye konuştu.


adem kapar
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum