Başkan İşleker: ''Fiyatı 6 bin liranın üzerine çıkabilir, vakit kaybetmeyin''

Kamuoyuna yansıyan haberlere göre B sınıfı mevcut vergi harcı 1461TL den 3164Tl ye yükseltileceği açıklandı. Peki, Karaman’da durum ne olacak? Detaylar haberimizde.

Başkan İşleker: ''Fiyatı 6 bin liranın üzerine çıkabilir, vakit kaybetmeyin''
Editör: Karamanca
09 Eylül 2022 - 16:13




2022 yılındaki enflasyon rakamlarına rağmen ehliyet kursu fiyatlarında değişiklik yapılmadığını belirten Karaman Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Ufuk İŞLEKER, artan maliyetler dolayısı ile 2023 yılında 'B sınıfı' ehliyeti fiyatlarının ülke genelinde 6 bin lira ve üzeri seviyelerine çıkabileceğini duyurdu.

2022 yılında yüzde 80'lere çıkan enflasyona rağmen ehliyet kursu fiyatlarında değişiklik yapılmadığına dikkat çeken dernek başkanı İŞLEKER, 2023 yılında 'B sınıfı' ehliyet fiyatlarının artan maliyetlerle birlikte 6 bin lira seviyelerine çıkma ihtimali olduğuna değinerek vatandaşları ek maliyetlere karşı uyarma gereği duyduklarını bildirdi.

Fiyat güncellenmeleri 31 Aralık 2022 den sonra, yeni yılla birlikte geçerli olacak. Bu tarihe kadar ehliyet alacakların zamlardan etkilenmemek adına, herhangi bir sürücü kursuna kayıt olup, eğitim ve sınav aşamalarını başarılı olarak bitirip, ehliyetlerini çıkartmaları gerekiyor.

Ehliyet alacak vatandaşları kurslara kayıt olmaya davet eden Karaman Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Ufuk İŞLEKER, "2022 yılı Ocak ayı itibarı ile artan maliyetlerimiz özellikle akaryakıta gelen sürekli zamlar, araç lastikleri ile yeni araç alım fiyatlarına, araç amortismanı yedek parçası ve işçiliklere defalarca, asgari ücrete ise sadece bu yıl iki defa zam geldi. Özellikle enflasyonun yüzde 80'lere çıktığı bu zorlu şartlarda zam yapmayıp kendimizi zorlayarak vatandaşlarımızı korumaya özen gösterdik.

Ancak kurumlarımızın ayakta kalabilmesi ve hizmetlerimize en iyi şekilde devam edebilmemiz için, yılsonu itibariyle 'B sınıfı' ehliyet fiyatlarının tüm Türkiye'de ve dolayısıyla şehrimiz Karaman'da da ortalama 6 bin lira ve üzeri seviyelere çıkacağı yüksek olasılıkta öngörülmektedir. Vatandaşlarımızı yeni yıl öncesi ehliyet ve harçlara gelmesi beklenen ciddi artışlardan önce, vakit kaybetmeden sürücü kurslarına kayıt yaptırmaları konusunda hassasiyetle bilgilendirmek istiyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum