Başkan İlgün devreye girdi, 33 milyonluk yatırım için imzalar atıldı

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde daha önceden 3 kez ihaleye çıkan ancak, katılan firma olmadığından yapımına bir türlü başlanamayan ‘Aile Sağlığı Merkezi’ için Belediye Başkanı Mehmet İlgün devreye girdi.

Başkan İlgün devreye girdi, 33 milyonluk yatırım için imzalar atıldı
Editör: Karamanca
05 Ocak 2024 - 11:09 - Güncelleme: 05 Ocak 2024 - 11:24




Başkan İlgün’ün, merkezin ilçeye kazandırılması adına yaptığı görüşmeler, bir iş insanının gönüllü olmasıyla sonuç verince protokol imzalandı. Toplumların sağlığının, onların gelişimi ve refahı için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan İlgün, ‘’Bu noktada aile sağlık merkezleri, bir ilçede sağlık hizmetlerinin merkezi ve temel taşı olarak hayati bir rol oynarlar’’ dedi. Geniş kapsamlı hizmetleri dolayısıyla merkezin önemine değinen Başkan İlgün konuyla ilgili açıklamasında;

‘’Rutin kontroller, aşılar, acil durum müdahaleleri ve gebelik takibi gibi birçok farklı hizmeti tek bir çatı altında sunarak, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırır. Bu merkezler, sağlık sorunlarına erken müdahale sağlayarak ciddi hastalıkların önlenmesine de katkıda bulunurlar. İlçemizin Baş Mahalle Mustafa Kulak Caddesi üzerine Sağlık Bakanlığımız tarafından planlanmış olan ve maliyeti 33 milyonu bulan bu yatırım, 3 kez ihaleye çıkmasına karşın katılan firma olmadığından yapım aşamasına bir türlü geçememişti. Toplumun sağlık bilincini arttırması, hastalıkların önlenmesi ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırma adına önemini bildiğimiz bu merkezin ilçemize kazandırılması için bölgedeki iş insanlarımızla görüşmeler yaptık.

Proje; Sarıveliler 3-4 Hekimli ASM (Aile Sağlığı Merkezi), TSM (Toplum Sağlığı Merkezi), 112 ASHİ (Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu) ve Lojman Binası yapım işini kapsıyor. Yaptığım görüşmeler neticesinde Alanyalı iş insanı Salih Yıldırım Bey, projenin maliyetini üstleneceğini belirtince ilgili ve yetkili kurumlarımızla bir araya gelerek protokol imzalanmasına öncülük ettik. İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Proje için; Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Sağlık Müdürü Mehmet Serkan Yurdakul, Sarıveliler Kaymakamı Merve Gülsüm Kütük, Sarıveliler Belediye Başkanı Mehmet İlgün ve Alanyalı iş insanı Salih Yıldırım’ın katılımıyla Karaman Valiliği Toplantı Salonunda resmi protokol imzalandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum