Başkan çalışıyor, Başyayla gelişiyor

Başyayla Belediye Başkanı Ahmet İpek, göreve geldikleri günden itibaren ilçede belediye olarak yaptıkları çalışmaları açıkladı. Tamamlanan ve devam eden projeleri anlatan Başkan İpek açıklamasında şu sözlere yer verdi;

Başkan çalışıyor, Başyayla gelişiyor
Editör: Karamanca
17 Ağustos 2021 - 17:19 - Güncelleme: 18 Ağustos 2021 - 09:18




‘’31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde Başyaylalı hemşerilerimin teveccühü ile Adalet ve Kalkınma Partisinden Başyayla Belediye Başkanı olarak seçildim. 04 Nisan 2019 tarihinde Belediye Başkanlığı görevine başladım.

Bu seçimler bir bayrak yarışıdır. Benden önceki Belediye başkanı arkadaşlarımın Başyayla için yapmış oldukları ve yarım kalan hizmetlerini tamamlayarak Başyayla İlçesine yeni projeler üretmek ve Başyayla’ya hizmet etmek için ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam etmekteyiz.

04 Nisan 2019 tarihinde Belediye Başkanlığı görevini devir aldığımız zaman, Başyayla İlçemiz için neler yapılması gerektiğini seçim öncesi projelendirdik ve İlçe halkımızın bilgisine sunduk. Bu projelerimizin Başyayla İlçemize kazandırılmasında büyük emeği olan;

Dünya Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’A, Karaman Valilerimize, Medarı iftiharımız bir memleket sevdalısı Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’A, Karaman Milletvekilimiz Sayın Dr. Recep ŞEKER ve Av. Selman Oğuzhan ESER 'e, Siyasi İl ve İlçe teşkilatlarımızla birlikte projelerin hayata geçirilmesine başlandı.

1. ilçemiz halkı için sıkıntı meydana getiren genel çöp toplama alanının yerinin değiştirilmesi.

2. İlçemiz genelinde eskimiş çöp konteynırlarının tamamı yenilenmiştir. (200 bin TL)

3. Kış aylarında ilçemizin yıllardır çilesi olan Barçın — Başyayla arası yolun kışın karla mücadelede 1. Öncelikli yol ağına alınarak yolun kapanması önlenmiştir.

4. Başyayla genelinin elektrik hatları yenilenerek kışın elektrik kesilmesine son verildi. (4 Milyon TL)

5. İlçemizde 40 yıllık bir sorun olan meyve alım merkezi yapılarak derli toplu kiraz alımı sağlanmıştır.

6. Başköy mahallesi, Kirazlıyayla Mahallesi arası heyelan riski nedeni ile kapatılan yol, girişimlerimiz sonucu ihalesi yapılarak yolun inşaat bölümü bitirilerek bu yıl hizmete açılacaktır. (16 milyon TL)

7. İlçemiz arazilerinde kullanılmak üzere 10 bin metre koriger, 7 bin metre 90 lık kangal boru alımı yapıldı. 2000 metre de yeni sulama hattı döşendi. (400 bin TL)

8. İlçemiz geneli sokak sağlıklaştırmasında kullanılmak üzere 600 bin TL lik parke taşı alımı yapılarak öncelikli cadde ve sokakların parke döşeme işlemleri yapılmıştır.

9. İlçemizde eksikliğini hissettiğimiz düğün salonu ihalesi yapılarak yüklenici firma çalışmalarına başlamıştır. Salon toplamda 800 m2 kapalı alandan oluşmaktadır (ihale bedeli 1 milyon 250 bin TL)

10. 10 yıldır heyelan dolayısıyla kapalı olan Sarıveliler ilçemizde ikameti sağlanan karakol jandarma binamızın ödenekleri çıkartılarak tadilat çalışmalarına başlanıldı. Mayıs ayı içerisinde jandarmamız Başyayla da olacak. (Maliyet 3 milyon 500 bin TL)

11. 2. Etap TOKİ inşaatı yapımına başlanılmış bu yaz teslimi yapılması planlanmaktadır. 75 Konut (14 milyon 450 bin TL)

12. Belediyemiz ile Kaymakamlığımız ortak proje yaparak ilçemize spor salonu ve kütüphane yapılarak belediye hizmet binamızda hizmete açılmıştır.

13. Barçın yaylasında Yörük pazarı olarak bilinen Pazar alanı tarım il müdürlüğü tarafından yaptırılarak işletme devri belediyemizce yapılmıştır. Bu yıl hizmete açıyoruz. (200 bin TL)

14. Taşharman mevkiindeki mesire alanı yeniden düzenlenerek hizmete açılmıştır.

15. Yaylalardaki arazi yollarımız ve merkez dâhil 28 km yol kumlaması yapılmıştır. Ayrıca Kirazlıyayla mahallesinde bin metre yeni yol açılarak kumlaması yapılmıştır.

16. Yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken Kışla köyümüze merkezden su verilerek köylümüzün içme suyu sorununu çözdük.

17. Karayolları ile görüşülerek Kirazlıyayla mahallesindeki eski ziraat binası karşısından başlayarak Kışla köyü istikametinde 800 metre yol kenarına bariyer yaptırıldı.

18. Başyayla’mıza orman şefliği kurduruldu. Şu an 1 orman şefi 3 adet orman muhafaza memuru çalışmaktadır. En kısa zamanda şeflik binası yapımı için çalışmalar sürüyor.

19. Belediyemize büyük katkı sağlayacak, ek gelir getirecek 1 megavatlık güneş enerji santrali kurulması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

20. İlçe merkezimizde 2000 metre temiz su hattı döşenmiştir. Karamuğar- Deliktaş Taşharman ve Orman parkının su hattı yenilenmiştir. Sulama hattı için 1500 metre kapalı, 1000 metre de açık sulama hattı döşenerek 2000 metre kanalizasyon hattı döşenmiştir. 1200 metrelik hattın yapımına devam edilmektedir.

21. İlçemiz genelinde 5000 metre sıcak asfalt kullanılmıştır.

22. Mezarlıklarımızın çevre düzenlemesi yapılarak lavabo ve Wc ler yapılmıştır. Ayrıca mezarlarımıza malzeme depoları yapılmıştır.

23. Belediyemiz bünyesinde bulunan lojmanlarımızın çatılarının yenilenerek 28 daire için güneş enerji sistemi kurdurularak her bir daireye sıcak su ulaştırılmıştır.

24. Belediyemiz araç parkına, Türkiye Belediyeler birliği tarafından hibe edilen 2021 model 1 adet ekskavatör, Yine 2021 model Jcb4Cx kazıcı yükleyici ve 1 adet, greyder kazandırılmıştır. Ayrıca 1 adet hafriyat kamyonu, 1 adet taşıyıcı Iowbet önümüzdeki süreçte belediyemize kazandırılacaktır.

25. İlçemiz genelinde çarşı merkezi proje alanı için 6 bin m2 lik alan, yol genişletme çalışmaları neticesinde toplamda 15 bin m2 lik alanda kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır.

26. Bozyaka - Üzümlü - Karapınar göletinin finansmanı için 2020 ile 2021 yılları arasında 3 milyon TL fiziki ödenek gelmiş olup 3 milyon TL’nin ise sözü bakanlık tarafından alınmıştır’’

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum