Başkan Bayram fena çuvalladı

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram'ın geçtiğimiz günlerde Eğiste Viyadüğü konulu 'Davutoğlu 76 milyon dolarlık israf yaptı' şeklinde haberlere yansıyan açıklaması tepkilere neden oldu. Başkan Bayram'ın açıklamasının üzerine bir paylaşım yapan Gelecek Partisi Karaman İl Başkanlığı, viyadüğün Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı ve Ahmet Arslan'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde ihale edildiğini belirtti.

Başkan Bayram fena çuvalladı
Editör: Karamanca
10 Ocak 2021 - 15:05 - Güncelleme: 10 Ocak 2021 - 15:55




Açıklama sonrası viyadüğün eski Başbakan Davutoğlu ile bir ilgisinin bulunmadığını öğrenen çok sayıda kullanıcı Başkan Bayramı eleştiri yağmuruna tuttu. Kullanıcılar Başkan Bayram için ''Fena çuvalladı'' şeklinde yorum yaptı.

Başkan Mehmet Bayram'ın 'Önce Üretim Sonra Konfor' başlığı ile yaptığı açıklama şöyle; ''Keşke eski Başbakan Sn.Ahmet Davutoğlu çiftçimizin bir damla suya muhtaç olduğu zamanda  memleketine bir hediye olsun mantığıyla  ticari önemi çok düşük olan, mevcut yolu 4 km kısaltacak  proje yerine, 29 Aralık 2016 tarihinde yapım çalışmalarına başlanılarak, 229 milyon 472 bin 975 TL  bugünkü rakamlarla 76.000 milyon dolar sözleşme bedelli Eğiste Viyadüğüne yapımına harcanan miktar ve enerji, KOP projesi adıyla bilinen su projesine aktarılsaydı.

55 katlı bina yüksekliğinde 165 metre, Dünyanın en yüksek ikinci viyadüğü olan Eğiste viyadüğünü yapıyoruz  sevinci yaşama yerine, suyun ne kadar önemli olduğu, kuraklığın had safhada  yaşandığı günlerde Göksuyu, Kara suyu Karaman’ın, Konya'nın kıraç topraklarını su ile buluşturmak için başlanan projeleri tamamlamanın sevincini yaşasaydık. Sn. Davutoğlu'nun memleket sevdasıyla başlattığı bu viyadük ve bağlantı yolunun yapılması suyla kıyaslanınca israf sözcüğü ön plana çıkıyor.

Yola karşı değiliz yapılsın elbet hatta en iyileri yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Yapanlardan Allah razı olsun. Ama mevcut bölgeye, Eğiste deresini bilenler  bilir eski yolun 100 katı güzelliğinde yol yapıldı ve eskiyi bilenler gururla bu yeni yolun güzelliğini anlatırken, benim şahsi düşüncem güç bende diyerek Sn. Davutoğlu tarafından Karaman ve Konya’nın tüm su projelerini tamamlayacak bir maliyetin bu projede İSRAF edilmesi. Bizim bölgemizin Konya ve Karaman için birinci önceliği önce üretim sonra konfor, önce üretim sonra turizm''

''Bahsedilen viyadük Binali Yıldırım Başbakanlığı ve Ahmet Arslan'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde ihale edildi''

Başkan Bayram'ın bu açıklamasının ardından Gelecek Partisi İl Başkanlığı'da bir açıklama yaparak viyadüğün kimler döneminde ihale edildiği bilgilerini paylaştı. Açıklama şöyle;

''09 Ocak 2020 Cumartesi günü Karaman yerel basınında yer alan haberde, Karaman Ziraat Odası Başkanının; Eyiste Viyadüğü üzerinden, Genel Başkanımız Prof. Dr.Ahmet DAVUTOĞLU’nu hedef alan sözlerini üzüntü ile müşahede et miş bulunmaktayız. Açıklamasında; beş sene sonra karamanda yaşanan su sıkıntısını, önemli bir geçiş güzergahı olacak olan viyadük üzerinden yapmış olması ayrıca abesle iştigal etmektedir. Kamuoyunun bildiği üzere; bahse konu viyadük ihalesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2016/490915 İhale Kayıt Numarası ile 21 Kasım 2016 tarihinde ihale edilmiş olup, 15 Aralık 2016 tarihinde Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. uhdesinde; 229.472.975,00 TL bedel ile sözleşmeye bağlanmıştır.

İktidara yakınlığını göstermek maksadıyla körü körüne açıklama yapılması yerine, küçük bir araştırma yapıldığında görülecektir ki; Sn Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu 28 Ağustos 2014 – 24 Mayıs 2016 tarihleri arasında Başbakanlık yapmış ve bahsedilen ihale Sn Binali YILDIRIM’ın Başbakan, halihazırda Kars Milletvekili/Ak Parti MKYK üyesi olan Ahmet ARSLAN’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapıldığı görülecektir. Kaldı ki; bahsedilen konu her yönü ile incelendiğinde; yaşanılan su sıkıntısını çözecek olan dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı, Dünya Su Konseyi Eski Guvernörü Veysel EROĞLU beyefendidir. Diğer bir husus ise yaşanan su sıkıntılarının şu anlık çözüm noktası Gelecek Partisi olmasa da Gelecekte çözüm noktasının Gelecek Partisi olduğu gerçeğini kabullenmiş olmaları memnuniyet vermektedir.

Ancak; talep edilmesi halinde Partimizin de karamana yatırım yapılmadığı noktasın da; Karaman Ziraat Odası Başkanlığının sesini duyurabilmesi için destek vermeye hazır olduğumuz bilinmelidir.Sonuç olarak; Gelecek Partisi iktidar partisi olduğunda bahsedilen sorunların tamamı çözüme kavuşturulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur'' denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum