Başkan Bayram açıkladı: Tarla parası kimin hakkı?

Halk arasında 'Tarla parası' veya 'Dönüm parası' olarak bilinen devlet desteği, tapu sahibinin mi yoksa tarlayı ekenin mi? cevabı haberimizde..

Başkan Bayram açıkladı: Tarla parası kimin hakkı?
Editör: Karamanca
10 Ekim 2020 - 23:58




Tarımsal faaliyetleri destekleme programları dahilinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen birçok destekleme ödemesi bulunuyor.

Bu destekleme ödemeleri bakanlık tarafından belirlenen şartlara sahip olan üreticilere veriliyor. Bunlardan bir tanesi de halk arasında 'Dönüm parası' veya 'Tarla parası' olarak ifade edilen destek.

Dönüm başına verilen bu ödeme konusunda tarla sahipleri ile tarlayı eken üretici arasında zaman zaman anlaşmazlık çıkabiliyor. Tarla sahibi desteğin kendi hakkı olduğunu iddia ederken, üretici de destekten faydalanmak istiyor.

İşte bu konudaki bilgi Karaman'daki en yetkili ağızdan geldi. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, O desteğin tarlayı eken üreticic hakkı olduğunu söyledi. Başkan Bayram sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda;

''Kiymetli çiftçilerimiz 2021 yılı çks başvurulari başlamıştır. Bir çok çiftçimiz tarla sahiplerinin bu yanlış tutumundan dolayı mazot gübre desteği başta olmak üzere hakkı olan fatura prim desteği, yem bitkileri desteği, ve daha bir çok destekten faydalanamıyor. Tarla sahiplerine uyarımız; destek üretenin hakkıdır, destek tarlayı ekenin hakkıdır, destek bedeli icar karşılığı olamaz'' sözlerine yer verdi.

tarla parası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum