Ayrancı 15 Temmuz akşamı tek yürek oldu

Ayrancı halkı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. Yıldönümünde ellerinde Türk bayrakları ile belediye önündeki meydanda toplandı. Sabahın erken saatlerinde çeşitli etkinliklerle başlayan program akşam ise coşkulu bir şekilde devam etti. Programa; Ayrancı Kaymakamı Fatih Eroğlu, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Ayrancı 15 Temmuz akşamı tek yürek oldu
Editör: Karamanca
16 Temmuz 2022 - 12:11




15 Temmuz’un, Türk Milleti’nin tarihinde yaşadığı en sinsi, en hain saldırılardan biri olarak ilk günkü tazeliği ile hafızalarda yer aldığını söyleyen Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’15 Temmuz günü; Manevi değerlerimizi istismar eden sözde hoca görünümlü bir terörist, beynini yıkayarak devletimizin çeşitli kademelerine yerleştirdiği hainlere kalkışma emri vermiştir.

Aklını, fikrini ve vicdanını bu teröristin eline bırakan örgüt üyeleri de, milletin imkânlarını kullanıp namluları millete çevirmiştir. Türk Milleti’nin iradesinin tecelligâhı olan gazi meclisimiz bombalanmış ve demokrasi meşalemiz söndürülmek istenmiştir. Devletimizin mümtaz kurumları, köprüler, yollar ve hava limanlarının yanı sıra bizzat necip milletimiz saldırıya uğramıştır.’’ dedi.


Devşirmelerden oluşan kanı bozuk terör örgütü üyelerinin, son kozlarını oynamak suretiyle güzel ülkemizde kaos ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Büyükkarcı konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

‘’Fakat hedefleyemedikleri veya unuttukları bir husus vardı ki, o da Türk Milleti’nin hürriyetine olan bağlılığı ve kadim tarihinden aldığı derslerdir. Milletimiz; dedelerimizin Kosova’da, İstanbul’da, Mohaç’ta ve hatta Çanakkale’de kanlarında boğduğu hain odaklarla, darbe girişimini tertipleyenlerin aynı yolun yolcusu olduğunu hemen anladı. Milletimiz; darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren olayı çözümlemiş, gerçekleri görmüş ve her meşrepten insanıyla devletinin sahipsiz olmadığını göstermiştir. Gerek bu darbe girişimini planlayanlar, gerekse tüm dünya bir kez daha görmüştür ki; Türkiye Cumhuriyeti muazzam ve destansı bir mücadelenin eseridir.

Tüm dünya, bir milletin şüheda emaneti vatan toprağını nasıl koruduğunu ve tıpkı ataları gibi nasıl şahadete koştuğunu seyretmiştir.  Türk insanı tarihten bu yana yaşadığı her olaydan ve atlattığı her badireden gereken dersi almasını bilmiştir. Milletimiz bu hain kalkışma dolayısıyla da, demokrasi dışı arayışların hangi duyguları istismar ederek yuvalandığını ve hangi yöntemlerle taraftar bulup örgütlendiğini hafızasına kaydetmiştir. Eğer geleceğimiz adına kaygılanmak istemiyorsak; hainlerin adım adım yükselişlerini, sinsi sinsi ilerleyişlerini ve başından sonuna sürecin seyrini asla unutmamalıyız. Nelerden taviz verilmemesi gerektiğini, hangi konularda imtiyaz gösterilmeyeceğini ve her daim uyanık olmamız gerektiğini aklımızdan çıkartmamalıyız.

Memlekete dair her meselede ortak akıl ve iradeyle hareket etmeli, birlik ve beraberliğimizin üzerinde oynanan oyunları en kısa sürede görmeliyiz. Bahanesi ne olursa olsun bizleri kinleşmeye, öfkeye ve nefrete sürüklemek isteyenlerin asıl emellerinin, birliğimizi dağıtmak olduğunu bilmeli ve oyunlarının bir piyonu olmamalıyız. Demokrasi ve Milli Birlik Günü adı ile her yıl düzenlenen bu etkinlikler; yaşananların gelecek nesillerimize aktarılması, milli hafızamızın güncel tutulması ve şehitlerimize vefa gösterilmesi açısından oldukça önemlidir.

Dolayısıyla hem Ayrancı’da hem de yurdun her bir köşesinde bir araya gelen insanımız, 15 Temmuz şehitlerine olan vefasını göstermektedir. Bu vesileyle; 15 Temmuz kalkışmasında, ülkemizin gerçekleştirdiği sınır harekâtlarında ve terör saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, manevi şahsiyetleri önünde saygı ile eğiliyorum. Gazilerimize hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyor, Rabbimden devletimizi ve milletimizi korumasını niyaz ediyorum’’

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum