Web Sitelerinin Güvenliği için: SSL Sertifikası

ABONE OL

İnternet ortamında geçirilen süre artış gösterdikçe sanal dolandırıcılık ve hırsızlık da doğru orantılı bir şekilde artış göstermiştir.

Reklam
Reklam

İnternet üzerinden alışveriş çoğaldıkça kişisel bilgilerin de sanal ortama aktarılması kaçınılmaz olmaktadır. Böyle bir durumda ise güvenliğin sağlanması son derece önemlidir. Aksi takdirde bilgileriniz kötü amaçla kullanılarak, sizin adınıza çeşitli işlemler gerçekleştirilebilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına güvenlik algoritması olarak bilinen SSL, böyle bir öneme sahiptir. Kişilerin bilgilerini güvenli tutar ve web sunucularında güvenli bir şekilde dolaşmanızı sağlar.

SSL kullanmak için tarayıcınızın SSL protokolünü desteklemesi gerekir. Günümüzdeki tüm modern internet tarayıcıları, özellikle Google Chrome ve Firefox SSL protokolünü destekler. Bir web sitesinin SSL kullanıp kullanmadığını anlamak için alan adının başına HTTPS eklemeniz gerekir. Örneğin; https://natro.com adresine giderken yukarıdaki adres çubuğunun sol üst kısmında "güvenli" (kilit veya yeşil onay işareti de olabilir) yazıyorsa sitenin geçerli bir SSL sertifikası var demektir.

SSL Sertifikası Neden Önemlidir?

SSL sertifikası, kullanıcılara gezinmekte olunan web sitenin güvenli olduğunu ve rahatça gezinip alışveriş yapabileceğini gösteren güvenlik protokolüdür. SSL sertifikaları sayesinde hem sizin bilgileriniz hem de web sitenizin kullanıcılarının bilgileri yani gönderilen ve alınan bilgiler korunur. Web sitesinden online alışveriş yapmak için SSL sertifikası kullanarak müşterilerin bilgileri korunabilir ve web sitesini ziyaret eden müşteri sayısı artış gösterebilir. Anketler yapılırken veya web sitesinde bilgi toplanırken, çeşitli kişisel formlar düzenlenirken, bu bilgilerin gizliliği için bir SSL sertifikası gereklidir. Aksi takdirde kişinin güvenliği tehdit altına alınır.

SSL sertifikası olan bir web sitesi, kullanıcıları kendine çekerek güven kazanacaktır. Bu, ziyaretçilerinizin siteye olan bağlılığını artıran bir durumdur. Google’da sıralama avantajı sağladığı için SSL sertifikalı url linkine sahip siteler, aramalarda öne çıkar ve böylece tıklanmaları artar. Veriler son derece güvenlik önlemi ile korunur. Alışveriş için ödeme seçeneklerinde sanal pos ile uyumluluk gösterir.  Bir SSL sertifikası için başvurduğunuzda, SSL sertifika sağlayıcınız sizi doğrulayacak ve size bir sertifika verecektir. Bu yüzden bir SSL sertifikası kullanmak ona daha profesyonel bir görünüm kazandırır.


 

En Uygun ve Güvenli SSL Sertifikası Nereden Alınabilir?

Güvenilir ve uygun fiyatlı SSL sertifikasına sahip olmak için Natro’yu ziyaret edebilirsiniz. İhtiyacınıza uygun SSL sertifikasını seçmeniz için karşılaştırma seçenekleri sunar. Böylece işiniz kolaylaşmış olur. Ayrıca hangi SSL sertifikasını almanıza karar veremediyseniz ya da bilmiyorsanız, web sitesi üzerinden SSL tercih sihirbazı aracılığı ile seçim yapmanızı kolaylaştıran bir sistem geliştirmiştir. Böylece size en uygun sertifikaları kolaylıkla bulabilirsiniz. Bunun haricinde web sitenizin güvende olup olmadığını anlamak için SSL checker’ı kullanabilir ve sertifika detaylarını öğrenerek bitiş tarihini de böylece gözlemleyebilirsiniz.
Hızlı kurulum (DV) SSL sertifikası türü, anında hızlı kurulum gerçekleştirirken en uygun fiyatı da sizlere sunar. PositiveSSL ve Geo Trust QuickSSL Premium seçenekleri mevcuttur. Genellikle e-ticaret ve işletmelerin kullanmış olduğu Kurumsal (OV) SSL Sertifikalarında ise SectioSSL, InstantSSL Pro, COMODO Instant Premium ve InstantSSL UCC seçenekleri mevcuttur. Tam kapsamlı bir koruma sağlayan Subdomain (Wildcard) SSL Sertifikaları seçeneğine bakıldığında, PositiveSSL Wildcard ve Unified Communications seçenekleri mevcuttur. Bunların haricinde, fırsat paketleri sunarak bütçeden tasarruf ederken yüksek koruma hizmeti de sağlar. PositiveSSL 5’li Fırsat Paketi, PositiveSSL 10’lu Fırsat Paketi, QuickSSL Premium (5 Adet) ve Quick Premium (10 Adet) seçeneklerini tercih ederek fiyat indirimi avantajından yararlanmış olursunuz.
Güvenilir ve uygun fiyatlı bir SSL sertifikası tercihi yapmak için Natro, iyi bir seçenektir. Site üzerinde destek kısmından da merak ettiğiniz her şeyi sorarak öğrenebilirsiniz.

Bir Sitede SSL Sertifikası Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Girmiş olduğunuz tarayıcıdaki site adresi göstergesine bakmak gerekir. Site sahibi tarafından seçilen sertifikaya bağlı olarak adres çubuğunda bir asma kilit simgesi görülmesi gerekir. Kilit simgesine tıklarsanız, web sitesinin SSL sertifikası varsa "Güvenli bağlantı" ifadesi görülür. Şirket adı ve sahibi de her sertifika türü için asma kilidin yanında görüntülenir. Ancak girmiş olduğunuz web sitesinde SSL sertifikası yoksa, adresin önünde "Güvenli Değil" metnini görürsünüz. Güvenli olmayan web sitelerine göz atarken dikkatli olmak ve bilgilerinizin mümkün olduğu kadar azını ifşa etmeye çalışmak güvenlik önlemi açısından gereklidir.
Söz konusu olan web siteleri için Natro’da SSL sertifika sorgulama seçeneğini de kullanarak bir sitede SSL sertifikası olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.


SSL ve SEO Birbiri ile İlişkili midir?

SEO ve SSL ile alakalı merak edilen bir konu da birbirleri ile nasıl bir ilişkileri olduğudur. Dünya çapında ünlü SEO uzmanlarının bu konuda farklı görüşleri vardır. Hiçbir uzman SSL sertifikası kullanmanın SEO için olmazsa olmaz bir unsur olduğunu söyleyemez ama SSL ve SEO'nun birbirine olan etkisini de inkâr etmemek gerekir. Çünkü SEO, birden fazla unsurun birleştirilerek yapılmış olan bir çalışmadır. SSL de bu unsurlardan bir tanesidir.

Web üzerinde EV SSL kullanıldığı için herhangi bir kelime aratıldığında, arama motorunda başlarda çıkan siteler SEO kapsamına girer. Aynı zamanda bu siteler SSL kullanımının da önemine bir örnek olarak gösterilebilir. Kısaca bahsetmek gerekirse, OV SSL ya da EV SSL kullanımının SEO üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Ancak yalnızca SSL kullanan bir sitenin de arama motorunda en üstlerde çıkmasının imkânı yok denecek kadar azdır. SSL kullanmak önemlidir. Aynı zamanda da SEO unsurlarından birisini teşkil eder. Bu bağlamda değerlendirildiğinde SEO ile SSL arasında bir ilişki vardır, fakat bu ilişki yalnızca SSL kullanarak olumlu sonuçlar vermez.

En uygun ve avantajlı SSL seçeneklerini incelemek için natro.com’u ziyaret etmeyi unutmayın

natro hosting ssl sertifika nedir ssl nedir