Safir FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

ABONE OL

Safir FUE yönteminde greftler, enseden alınmaya başlamadan önce lokal anestezi ile donör bölgenin uyuşturulması gerekir.

Reklam
Reklam

Safir FUE saç ekimi nasıl yapılır sorusunun yanıtı yeni ve en iyi teknolojik yöntemleri araştıranlar için merak konusudur. Saç dökülmesi hem kadınlar hem de erkekler için ciddi bir problemdir. Görünümlerini iyileştirmek isteyen kadın ve erkekler, safir FUE saç ekimi nasıl yapılır gibi konularda araştırma yaparak en doğru tekniğe ulaşmaya çalışır.
Safir FUE yönteminde greftler, enseden alınmaya başlamadan önce lokal anestezi ile donör bölgenin uyuşturulması gerekir. Bu işlem sırasında tüm greftlerin tek tek alınması gerekir. İki saati bulabilen bu işlem sonrasında greftler, alıcı bölgeye yerleştirilir. Alıcı bölge de işlem öncesi uyuşturulur.
Greft toplama ve uygulama işlemleri arasında greftlerin solüsyon içerisinde muhafaza altına alınması gerekir. Kanal açılması ve greftlerin yerleştirilmesi ile işlem yaklaşık 7-8 saat içerisinde tamamlanır.

Safir Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

Safir saç ekimi avantajları nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntemde kullanılan safir uçlar, kanalları oldukça ince ve problemsiz şekilde açar. Söz konusu yöntemde sık ekim yapmak da mümkün olur. Safir yöntemi kullanıldığı takdirde iyileşme daha kolay olur. Safir FUE saç ekimi nasıl yapılır sorusunun merak uyandırmasının bir diğer sebebi de yöntemin doğallığı ile anılmasıdır. Bu yöntemin doğal bir görüntü ortaya çıkardığını öğrenen kişiler, daha net bir bilgiye erişmek için araştırma yapar.

Safir Perkütan Saç Ekimi Nedir?

Safir perkütan saç ekimi, safir FUE yöntemi ile aynı anlama gelir. Bu yöntemde safir madeninden üretilen uçlarla greft alma ve yerleştirme işlemleri yapılır. Normal FUE yönteminin daha ileri bir teknolojisi olarak kabul edilen teknik, özellikle hızlı iyileşme, greft sıklığının fazla olması gibi yönlerden avantajlıdır.

Safir FUE Saç Ekimi Var Olan Saçlara Zarar Verir mi?

Safir FUE saç ekiminin var olan saçlara zararı yoktur. Ekim sadece saçsız bölgeye yapılır. Bu nedenle diğer saçlarda dökülme meydana gelmez. Bu teknikle elde edilen saçlar, diğer saçların doğal yapısına son derece uyumludur. Doğal ve güçlü saçlar sayesinde işlemi yaptıran herkes memnun kalır.

Safir FUE Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Safir FUE saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler oldukça fazladır. Bu sayede en iyi netice alınabilir:

İşlem sonrası ilk bir hafta yoğun fiziksel aktivite gerektiren işlerden kaçınılmalıdır.

Güneşe çıkarken şapka takılmasında fayda vardır.

Saç yıkanmaz. Bir hafta sonraki kontrollerde yıkamanın doktor kontrolünde gerçekleştirilmesi gerekir.

İlk haftalarda saç tellerinin dökülmesi normaldir.

En iyi sonuca ve sağlıklı saçlara ulaşmak için en az bir yıl beklemek gerekir. Tam anlamıyla bir doku uyumu bir yılda sağlanır. Safir FUE saç ekimi nasıl yapılır sorusunu merak edenlerin yani ekim yaptırmak isteyenlerin hekim seçimi konusunda da titiz davranması gerekir. Deneyimli bir hekim tarafından yapılan saç ekimi ile son derece doğal bir görünüme sahip olabilirsiniz.
 

saç ekimi nasıl yapılır saç ekimi