SADAT nedir, Adnan Tanrıverdi kimdir

ABONE OL

Organize suç örgütü lider Sedat Peker'in son yayımladığı videoda bir takım iddialarda bulunarak SADAT'ı işaret etmesi üzerine, şirketten açıklama geldi. Peker'in silah kaçakçılığı itirafı yaptığının altı çizilen açıklamada şu sözlere yer verildi;

Reklam
Reklam

‘’ Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker 30 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda; “Suriye Türkmenlerine insani yardım götürme” maskesi altında “silah kaçaklığı” yaptığını itiraf etmiştir. Türkiye’de yargılanmakta olan Peker’in, kendini aklamak amacıyla bir yandan suçlarını itiraf ederken bir yandan da hedef saptırmak için pek çok isim de zikrederek “çamur at, tutmasa bile izi kalır” mantığıyla hareket ettiği görülmektedir.

İşlediği suçlar belgeli ve ispatlı olan firari suç örgütü liderinin, hedef saptırmak için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumu Milli İstihbarat Teşkilatını, güzide şirketimiz SADAT Savunma’yı ve bazı bürokratları hedef alması aklı selim sahibi kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır.

İftira sahiplerini iftiralarını ispatlamaya, ellerindeki belgeleri savcılığa teslim etmeye çağırıyoruz. Peker videosunda terörist gruplara silah sattığını itiraf etmektedir; fakat şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur.

SADAT Savunma’nın (iftira edildiği gibi) Suriye’de herhangi bir grupla eğitim, donatım, danışmanlık ve/veya benzeri hiçbir çalışması olmamıştır. Daha önce de yürütülen iftira kampanyalarına cevabi açıklamalarımız internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yer almaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. SADAT Savunma Yönetim Kurulu’’

SADAT Nedir

Uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek Türk şirketi olan SADAT, Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi Başkanlığında 28 Şubat 2012 yılında kurularak faaliyete başladı. Kısa adı SADAT olan Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kurulumunda Türk silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinden emekli olmuş toplamda 23 subay ve astsubay yer almıştır.
Danışmanlık, Eğitim ve İkmal olmak üzere üç ana alanda hizmet veren SADAT, askeri lojistik sistem üzerine de; cephanelik çözümleri, eğitim simülasyon ve poligon çözümleri konularında yeni konseptler ortaya koyuyor. SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Tanrıverdi, Batılı özel savunma şirketlerini 1996 yılında yakından incelemeye başladığını belirtiyor. Bu ilginin ise o tarihte muvazzaf olarak gittiği Bosna Hersek ziyareti sonrası uyandığını söylüyor.

SADAT’ın hizmetleri neler

Askeri ve iç güvenlik alanında danışmanlık hizmeti veren SADAT, yine askeri ve iç güvenlik alanlarında eğitim imkânı sağlıyor. SADAT ayrıca; askeri, iç güvenlik ve bakım onarım alanlarında donatım hizmeti veriyor. SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İstanbul ilinde bulunuyor.

Haberlerde SADAT

Zaman zaman eleştirilerin odağında olan SADAT, hakkında çıkan asılsız haberlerle ilgili hukuki mücadele veriyor. Son olarak Birgün isimli haber sitesinde çıkan 'Orduda ve yargıda SADAT' başlıklı haber şirket tarafından dava edilmişti. Site yazarlarından Erk Acarer tarafından kaleme alınan yazı, 'Kurgu ve yalan haber' olduğu gerekçesi ile mahkemece tazminata hükmedildi. 24.02.2021 tarihinde açıklanan karar ile yazar 10 bin Türk lirası manevi tazminata mahkum edildi. Ayrıca şirket hakkında çıkan birçok asılsız habere karşılık açtığı davaları da kazandı.

 

edat peker sadat sadat kimdir sadat nedir sadat ne iş yapar sadat şirketi sedat peker 8. videosu sadat sadat nedir sadat sadat sedat peker sadat hakkında adnan tanrıverdi kimdir sadat adnan tanrıverdi sadat el nusra