Marketler kaçta kapanıyor

ABONE OL

Tam kapanma sürecinin ardından başlayan yeni normalleşme döneminde hafta sonları için kapanma kararları devam ediyor. Peki sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı Cumartesi ve Pazar günler marketler açık olacak mı? Marketler kaçta kapanıyor?

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde tüm valiliklere bir genelge göndererek normalleşme sürecinde devam edecek veya kaldırılacak uygulamaları detayları ile belirtti. Yeni dönemde market ve bakkallar hafta içi günleri yani; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 09.00 ile 20.00 arasında açık olacak. Vatandaşlar bu saatler arasında dışarıya çıkabildiklerinden alış verişe ister yaya ister araçları ile gidebilirler.

Cumartesi ve Pazar günü marketler açık mı?

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan Cumartesi ve Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyetleri devam edecek. Vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli bireyler hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelmeleri serbest.  Marketlerde belirli gün ve saatleri kapsayan indirimlerden kaçınılacak ve bu tip indirimler en az bir haftalık zaman dilimine yayılacak. Bu şekilde marketlerde yoğunluğun önüne geçilmiş olacak. Ayrıca marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında izin verilmeyecek.

Fırınlar Cumartesi ve Pazar günü açık mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için) açık olacak. Vatandaşlar ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli bireyler hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırınlara gidip gelebilecekler.

NACE Kodu eşleşme hatası

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, İçişleri Bakanlığının 14.12.2020 tarih ve 20799 sayılı Genelgesinde açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlı olacak. Aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari/adli yaptırımlar uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler, yapılan denetimlerde İçişleri Bakanlığının 29.04.2021 tarih ve 7705 sayılı Genelgesi çerçevesinde e-devlet platformunda yer alan, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden alınan “çalışma izni görev belgesini” ibraz etmek zorunda.
NACE kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir işyerinde görev yapmasına rağmen alt işverenin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle görev belgesi alınamaması veya erişim hatası gibi durumlarda, işveren ile çalışanın beyanı/taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan çalışma izni görev belgesi formu denetimlerde ibraz edilecek.

Vefa Sosyal Destek Grubu

Kademeli normalleşme döneminde kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki ileri yaş gruplarındaki veya ağır hastalığı olan vatandaşlar 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçları VEFA Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacak.
 

nace kodu eşleşme hatası nace kodu nedir nace kodu hatası marketler saat kaçta kapanıyor marketler saat kaçta açılıyor hafta sonu marketler kaça kadar açık pazar günü marketler açık mı cumartesi günü marketler açık mı