Kompresör Ses Yalıtımı

ABONE OL

Gürültü problemlerine en rahat çözüm sunan Kompresör Ses Yalıtımı yapısında sesi en aza indirme özelliği taşımaktadır. Vidalı Kompresörler, pistonlu kompresörlere göre daha sessiz çalışırlar.

Reklam
Reklam

Gürültü problemlerine en rahat çözüm sunan Kompresör Ses Yalıtımı yapısında sesi en aza indirme özelliği taşımaktadır. Vidalı Kompresörler, pistonlu kompresörlere göre daha sessiz çalışırlar. Bunun sebebi pistonların vuruntulu bir şekilde silindirin içerisinde hareket etmesidir. Kompresörlerin yapısından dolayı bu ses olmak zorundadır. Ancak bu ses en aza indirilmeye çalışılmaktadır. Vidalı kompresörler, pistonlu kompresörlere oranla daha sessiz çalışmaktadır. Bunun sebebi pistonlu kompresörlerin çalıması esnasında pistonların vuruntulu bir şekilde silindirin içerisinde hareket etmesidir. Ses dalgası gelişi güzel bir spektrumda yer alıyorsa, ya da diğer bir değişle istenmeyen bir ses ise buna “gürültü”adı verilir. İnsan sağlığı ve konforu üzerinde çok olumsuz etkileri olan gürültü, işitme hasarlarının yan ısıra, vücut aktivite de kan basıncının artması, kasların istem dışı kasılması gibi fizyolojik tesirler, huzursuzluk sinirlilik gibi psikolojik tesirler ve iş veriminin düşmesi gibi performans tesirleri olan çok önemli bir olgudur. Kompresörler fabrikalarda, atölyelerde bulunan genel olarak havayı veya diğer gazları atmosfer basıncından daha yüksek basınçlara sıkıştırmak için kullanılan makinalardır. Kompresörlerin çıkardığı yüksek ses seviyesi orada bulunan çalışanları ciddi oranda rahatsız etmektedir ve ufak atölyelerde bulunan kompresörler ise çevredeki insanlara da rahatsız vermektedir. Kompresör Ses Yalıtımı tüm endüstriyel kurum ve kuruluşlarda , okul , hastane , otel , avm , banka gibi sektörlerde bulunan ve olmazsa olmaz cihazlardan biri kompresör.



Güriz İzolasyon tarafından üretimi gerçekleştirilen Kompresör Ses Yalıtımı kabinleri sayesinde etkili izolasyon sağlamakla birlikte kompresörlerin hava emilimi kolayca sağlanabilmektedir. Kompresörler aynı zamanda titreşim oluşturan yapısından dolayı kompresörün konumlandırılacağı yere öncesinde titreşim sönümleyici akustik materyallerin uygulanması gerekmektedir. Yaşantınızda olumsuz yönde etki eden  rahatsızlık verici gürültülerden bir tanesi olan kompresörden çıkan seslere önlem olarak ses izolasyon uygulaması yaptırabilirsiniz. Kompresör kabin şeklinde yada bulunduğu odanın duvar ve tavanlarına ses kesici izolasyon malzemeleri ile uygulama yapılmaktadır. Bu tür uygulamalarda yanmaz özellikte Kompresör Ses Yalıtımı malzemelerinin kullanılmasına özen gösterilmelidir. Bu uygulama dışından hava filtresinden emilen havanın çıkarmış olduğu gürültü, meydana gelen titreşim sebebiyle kompresör üzerindeki farklı yerlerden çıkan gürültüler; her biri bütünü oluşturmaktadır.
 

güriz i̇zolasyon kompresör ses yalıtımı kompresör ses i̇zolasyonu akustik i̇zolasyon