Karaman'daki vaka sayısı 70'i geçti

ABONE OL

Yeni tip korona virüs (Covid-19) vakaları yurt genelinde her geçen gün azalırken, Karaman'da yükselişe geçti. Karaman'da test sonucu pozitif çıkan 74 hastanın tedavisi devam ediyor.

Reklam
Reklam

Türkiye genelindeki vaka, ölüm ve iyileşen hasta sayıları günlük olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanıyor. İyileşen hasta sayısında hızlı bir artış olduğuna dikkat çeken Bakan Koca, dün yaptığı açıklamada, ‘’İyileşen hasta sayısında artış var. Artış hızlanacak. Toplam hasta sayısında yer alan vakaların önemli kısmı izleme sürecindeki belirtisiz vakalardır. Gelecek günler, el hijyenine özene, maske + mesafe kuralına bağlı. Daha iyi tedbir, daha iyi sonuçtur." Sözlerine yer vermişti.

Ülke adına umutlandırıcı gelişmeler yaşanırken Karaman’da bayram sonrası tırmanışa geçen vaka sayısı vatandaşları tedirgin etti. Karaman Valiliği, internet sitesi üzerinden yaptığı duyurularla vatandaşları kurallara uyulması konusunda sıklıkla uyarırken, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’da aralıklarla toplanarak bir takım kararlar aldı. Son alınan kararlarla kentte karantinaya alınan bina sayısı 4’e yükseldi. Salgın sürecinin başından itibaren sağlık il müdürlükleri, bakanlığın talimatı gereği pandemi konusunda bir açıklama yapmıyordu ancak, Karaman İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun kentteki vaka artışı üzerine bir açıklama yaparak vatandaşları kurallara dikkat etmeleri konusunda bir kez daha uyardı. Sosyal medyada il müdürü Kurşun’un açıklaması ‘’Karaman’da durum çok ciddi’’ şeklinde yorumlandı.

Alınan bilgiye göre, Karaman’da nişan, iftar yemeği ve bayramlaşma gibi durumlarla bir araya gelen vatandaşlardan bir bölümünde korona virüs tespit edildi. Bunlarla birlikte Karaman Devlet Hastanesi’nde test sonuçları pozitif olan hasta sayısının 74’e yükseldiği öğrenildi. Öte yandan bugün olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 43 numaralı kararı alarak duyurdu. Yapılan duyuruda;

‘’ İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 21/03/2020 tarihli ve 8 sayılı kararı ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 0-18 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimizle ilgili İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 06.06.2020 tarihli ve 8967 sayılı yazıları doğrultusunda aşağıda belirtilen kararların alınması uygun görülmüştür.

1- 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın; 07.06.2020 Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine,  

2- 0-18 yaş arası çocuklarımız ve gençlerimizin (31.12.2002 tarihinden sonra doğanlar) ; 10.06.2020 Çarşamba ve 12.06.2020 Cuma günü 14.00-20.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, oy birliği ile karar verilmiştir’’ diye belirtildi.
 

karaman vaka sayısı karamanda kaç tane koronalı hasta var karamanda korona virüslü hasta sayısı karaman pandemi karaman haber karaman koronalı hasta sayısı