Karaman'da vaka sayısı 600'ü geçti

ABONE OL

Karaman'da sürecin başından itibaren 13 bin kişiye test yapıldığı bilgi edinlirken, bugün itibariyle pozitif vaka sayısının 600'ü geçtiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgınında Dünya genelinde vaka sayısı 10 buçuk milyonu, can kaybı ise 510 bini bulurken, iyileşen hasta sayısı 5 milyon 757 binin üzerine çıktı. Salgından en çok etkilenen ülke Amerika olurken, ikinci sırayı Brezilya aldı.

Alınan önlemlerin fayda sağladığı Türkiye’de ise durum her geçen gün iyiye gidiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüse dair son durum tablosunu günlük olarak kamuoyu ile paylaşıyor. Dün yapılan paylaşımda Türkiye geneli vaka sayısı, hasta sayısı ve iyileşen hasta rakamları yer aldı. Paylaşılan tabloya göre vefat 19, iyileşen hasta 2311 olarak duyuruldu. Ramazan Bayramı sonrası salgının tırmanışa geçtiği Karaman’da ise durum kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, sürecin başından itibaren Karaman’da 13 bin kişiye test yapıldı. Günümüz itibariyle test sonuçları pozitif çıkan kişi sayısının 600’ü geçtiği öğrenildi. Bunlardan semptomların görüldüğü 130 pozitif hasta Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında. Öte yandan kuru öksürük, yüksek ateş, solunum zorluğu gibi belirtileri göstermemesine rağmen testleri pozitif çıkan 470 kişi evlerinde karantinada tutuluyor. Kentte bir anda yükselişe geçen salgının önüne geçilebilmesi için yetkililer sürekli olarak vatandaşlara kurallara uymaları konusunda uyarılar yapıyor.

Ayrıca Avrupa’dan gelen gurbetçiler; geri dönüşlerinde Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika gibi ülkeler test sonucu istediği için, Karaman’da Covid-19 testi yaptırabiliyor. Bu işlem için Sağlık Bakanlığı’nın hesabına 110 TL yatırıp, uçak biletleri ve pasaportlarını ibraz etmeleri gerekiyor.
 

karaman karaman haber karaman vaka sayısı karaman korona virüs son durum son dakika karaman vaka sayısı