iş güvenliği ürünleri

ABONE OL

İş güvenliği için birçok malzeme bulunur. Eldiven, ayakkabı, koruyucu kıyafetler, gözlükler ve siperlik gibi birçok önemli ekipmanlar bulunur.

Reklam
Reklam

Çalışan işçilerin güvenliği açısından iş durumuna ve çalıştığı sektöre bağlı olarak bu ürünlerin çoğunu kullanması gerekmektedir. İnşaat sektöründe çalışan işçiler için koruyucu başlıklar, baretler ve ona göre ayakkabı giyilmesi gerekir. Yukarıdan düşebilecek herhangi bir cisme karşı oluşabilecek hasarı en aza indirmek için bu koruyucu ürünler çok işe yarayacaktır. İş kıyafetleri güvenlik açısından çalışan sektör tarafından sağlanmalıdır.

İş güvenliği ürünlerinin sağlam malzemeden yapılması, iş kıyafetlerinin yapılacak işe göre koruyucu nitelikte olması büyük önem taşır.
 

İş Ayakkabısı


İş ayakkabısı çalıştığımız iş yerinde giydiğimiz koruyucu ayakkabılardır. Ağır cisimlerin ayağa düştüğünde bu ayakkabıları bu tür olasılıkları göz önünde bulundurarak kullanmak gerekir. Yarı çelik malzemeden yapılır ayrıca ayağın rahat etmesi için koruyuculuğu yüksektir. Sivri parçaların ayağın altına batmaması için taban kısmının da ona göre dayanıklı ve sağlam malzemeden yapılmış olması gerekir.

İş ayakkabısının giyildiğinde rahat olması gerekir ve bazı özellikler yazılmalıdır. Taban yapıları kaymaz nitelikte olmalıdır. Elektrik sektöründe çalışan işçilerin giyeceği ayakkabıysa bazı teknik özelliklere sahip olmalıdır. Herhangi bir elektrik çarpmasına karşı toprak direncine artırıp tehlikeli durumlara karşı kişiyi güvende tutan türde iş ayakkabısı olmalıdır.

İş Eldiveni

İş güvenliği ürünleri içerisinde yer alan iş eldiveni de önemli bir malzemedir. Çalışılan ortamı daha güvenli bir hale getirmek için bu ekipmanların hepsine ayrı ayrı ihtiyaç duyulur. Yanık, kesik, kırık vb. birçok kötü duruma, sakatlanmalara karşı el koruyucu iş eldiveni kullanılmalıdır. Kimyasal sıvılara karşı koruyucu ve dayanıklı olması için eldivenin bu maddelere dirençli olması gerekir.

İşverenin yapılacak işe göre kullanım amacını belirlediği eldiven seçimini yapması gerekir. Bütün bu iş güvenliği ürünlerini kapsayan ekipmanlar inşaat sektöründe, elektrik sektöründe, fabrikalarda, yat limanlarında işe yarar ve en çok kullanılan malzemelerdir. Soğuğa dayanıklı tulumlar, yanmaz nitelikteki kumaşlardan yapılmış koruyucu kıyafetler, tozluklar, güvenlik botları, solunum maskeleri, kulaklık ve kulak tıkaçları da sayılabilecek güvenlik malzemeleri arasındadır. Tüm bu güvenlik ürünlerin en kalitelisine https://www.hamdidede.com/is-guvenligi internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

iş güvenliği eşyaları iş güvenlik ayakkabısı iş güvenlik eldiveni