İş ayakkabısı

ABONE OL

İş ayakkabıları işçinin güvenliği açısından kullanılan ekipmanlar arasında yer alır. Tehlikeli cisimlere karşı koruma sağlayan bu ayakkabılar ağır eşyaların düşmesine karşı da ayakları korurlar.

Reklam
Reklam

Birçok iş yeri de kullanılan bu ekipmanları Hamdidede gibi markalardan tedarik etmek zorundadır. Ayağa batabilecek cisimlerden, sıkışma ihtimalinde ayağı koruyan önemli ürünlerdir. Parmak uçlarının korunması açısından Çelik ile çevrelenmiş Bu ayakkabılar aynı zamanda taban kısmı da delinmelere karşı dayanıklı olarak üretilmiştir. Başlıca bazı özelliklere sahip olması gerekir.

Örnek olarak üreten firmanın adı, ayakkabı numarası ve imalat tarihi gibi bilgiler yer almalıdır. Taban kısmı da kaymaz yapıda olması gerekir. Parmak kısmında 1 milimetre kalınlığında çelik olması koruyucu olması açısından önem taşır. 25-30 kilogram ağırlığında bir eşyanın düşmesi ile ayağı koruyacak özellikte olması ve buna uygun olarak imal edilmesi gerekir. Alt kısmı kimyasallara, suya, yağ ve benzeri şeylere karşı dirençli ve dayanıklı olmalıdır.

İş ayakkabısı farklı sektörlerde kullanım alanlarına göre özellikleri de farklılık göstermektedir. Örneğin elektrik sektöründe çalışan işçinin giydiği ayakkabı elektrik ile temas halinde direnç sağlayarak oluşabilecek etkiyi azaltıp kişiyi koruması gereklidir. Bu sektörde kullanılacak olan iş ayakkabısı bazı özelliklere sahip olmalıdır. Günlük kullanılan ayakkabı üzerine giyilebilir, elektriğe karşı yalıtkan olmalıdır, sert ve sivri materyallerin üzerine basılmamalıdır. Zeminde kaymaz olmalı, alt kısmı düz olmalıdır. Üretiminde demir ve metal gibi ürünler kullanılmalıdır. Taban kısımları, yağ su ve kimyasaldan etkilenmemelidir. Ayakkabı üzerine yazılan bilgiler okunaklı bir şekilde olmak zorundadır.
Çalışılan alanı daha güvenli hale getirmek ve işçinin sağlığı için iş ayakkabısı ile bu güveni sağlamak önemli bir durumdur. İş güvenliği için bu ekipmanlar hayati önem taşırlar. Uzun süreli kullanımlarda koruyuculuğu kadar ayağı rahat ettirmesi ve ağrıtmaması da önemlidir.

Fabrikalarda ve bunun gibi birçok alanda çeşitli iş güvenliği ürünleri yer alır. İş sahipleri tedarikçi firmalar ile görüşüp çalışan işçilerin sağlığını korumak adına bu ekipmanları almak durumundadırlar. İnternet yoluyla da bu ekipmanları tedarik etmek için araştırma yapılabilir her türlü İhtiyaca cevap verebilecek tedarikçi firmalarla iletişim kurabilirsiniz. Daha fazlası için https://www.hamdidede.com/is-ayakkabilari1 sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

iş ayakkabısı iş ayakkabısı fiyat