Fransa'da İslami eğitim merkezine saldırı

ABONE OL

Fransa'da İslam'ı hedef alan söylemler ve eylemler nedeniyle Müslümanlar üzerinde baskı artıyor. Son olarak Belleydoux şehrinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş'ün Eğitim Merkezinde saldırı gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Fransa'da din nefreti saldırıları devam ediyor. Fransa'nın Belleydoux şehrinde İslam Toplumu Millî Görüş'ün Eğitim Merkezinde dün saldırı gerçekleştirildi, maddi hasar oluştu. Yaz ve kış tatil kursları için kullanılan Eğitim Merkezi'nin kapılarına yazılan yazıların ve sembollerin ırkçılık ve din düşmanlığı içeren söylemler olduğu tespit edildi. Eğitim merkezi 2 hafta içerisinde ikinci kez saldırıya uğramış oldu.

Saldırının ardından açıklama yapan Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu Alpes Bölge Başkanı Yusuf Çakır, Değer taşıyan eşyaların bir kısmı çalınmış, geri kalanlara ise zarar verilmiş dedi.

Müslümanları hedef alan eylemler artarken, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanın, ayrımcılıkla mücadele yasası kapsamında, karşı cinsten doktordan muayene reddeden kişilerin, ayrımcılık suçu işledikleri gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis ve 75 bin Euro parayla cezalandırılacağını belirtti.

Macron'a açık mektup

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Bölücülükle Mücadele adını verdiği projeyi 2 Ekim'de açıklamıştı. Macron'un laikliği güçlendirmeyi hedeflediği proje, Aralık ayında parlamentoya sunulacak. Avrupa'nın dört yanından 23 Müslüman kuruluş Cumhurbaşkanı Macron'a İslam ve Müslümanlar hakkındaki söylemlerini gözden geçirmesi için açık bir mektup gönderdi.

Mektupta, İslam'ı ve kendi Müslüman vatandaşlarınızı kötülemeniz, ana akım camileri, Müslüman ve insan hakları örgütlerini kapatmanız ve bunu daha fazla nefret uyandırmak için bir fırsat olarak kullanmanız, ırkçılara ve şiddet yanlılarına daha fazla cesaret verdi. Asılsız iftira suçlamalarını yaymak, sivil örgütlere baskın yapmak, camileri kapatmak ve meşru örgütleri kapatmak için devlet mekanizmalarını ve Fransız Devleti'nin güvenlik hizmetlerini kullanmanız, Fransa'nın siyasi kurumlarının altında yatan rahatsızlığın belirtisidir ve Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik temel ilkelerine aykırıdır ifadeleri kullanıldı.

En raison des discours et des actions ciblant l'islam en France, la pression sur les musulmans augmente. Enfin, une attaque a été menée au centre éducatif de la communauté islamique Millî Outlook à Belleydoux.

Les attaques de haine religieuse se poursuivent en France. Une attaque a été menée hier au centre d'éducation de la communauté islamique Millî Vision à Belleydoux, en France, et des dégâts matériels se sont produits. Il a été déterminé que les textes et symboles écrits sur les portes du Centre d'éducation utilisés pour les cours de vacances d'été et d'hiver étaient des expressions de racisme et de haine de la religion. Le centre de formation a été attaqué pour la deuxième fois en 2 semaines.

Faisant une déclaration après l'attaque, le président de la région des Alpes de la Confédération islamique de la Vision nationale française, Yusuf Çakır, a déclaré: Certains objets de valeur ont été volés, les autres ont été endommagés.

Alors que les actions ciblant les musulmans se multiplient, le ministre français de l'Intérieur Gérald Darman a déclaré que, dans le cadre de la loi anti-discrimination, les personnes qui refusent les examens médicaux d'un médecin du sexe opposé seront punies jusqu'à 5 ans de prison et 75000 euros au motif qu'elles ont commis une discrimination.

Lettre ouverte à Macron

Le président français Emmanuel Macron a annoncé le 2 octobre le projet qu'il a appelé Combattre les séparatistes. Le projet, que Macron vise à renforcer la laïcité, sera présenté au parlement en décembre. 23 organisations musulmanes de toute l'Europe ont envoyé une lettre ouverte au président Macron pour revoir son discours sur l'islam et les musulmans.

Dans la lettre, «Votre dénigrement de l'islam et de vos propres citoyens musulmans, votre fermeture des mosquées traditionnelles, des organisations musulmanes et des droits de l'homme, et son utilisation comme une occasion de susciter plus de haine ont donné plus d'encouragement aux racistes et aux personnes violentes. Votre utilisation des mécanismes de l'État et des services de sécurité de l'État français pour piller, fermer des mosquées et fermer des organisations légitimes est un symptôme du malaise sous-jacent des institutions politiques françaises et va à l'encontre des principes fondamentaux de liberté, d'égalité et de fraternité.

lettre ouverte à macron attaque de lislam de belleydoux belleydoux terrorizm