Başkan Ünüvar'ın 19 Mayıs mesajı

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Reklam
Reklam

19 Mayıs’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşlediği gün olduğunu söyleyen Başkan Ünüvar, ‘’Atatürk’ün vatanın kurtuluşu için çıktığı yolculuk Türk milletinde umutları yeniden canlandırmış ve bağımsızlık ülküsü etrafında toparlanmaya hız katmıştır. İşte bu nedenden 19 Mayıs ruhu Türk istiklal tarihinde önemli bir dönüm noktasını ifade eder. Takip eden aylarda tarihe yazılacak olan destanın alevlenmeye başladığı, Milli onurun dirildiği gündür 19 Mayıs’’ dedi.

Milli bilincin o tarihten itibaren Anadolu’da hızla yayıldığını söyleyen Başkan Ünüvar açıklamasında;

‘’Ortaya koyulan mücadele, Türk’ün bağımsızlık konusundaki kararlılığını ortaya koymuş ve hürriyet ateşinin asla söndürülemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu dönemde şehitlerimizin kanlarıyla çizilen sınırlarımız Türk devleti olarak doğup gelmiştir. Bizlere Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden kahramanlarla ne kadar övünsek azdır. Aradan geçen yıllara karşın milli dayanışmaya zarar veren tartışmaların yaşandığı günümüzde 19 Mayıs ruhu ve hareketi daha da önem kazanmıştır.

19 Mayıs, her açıdan üzerinde durmamız ve ilham almamız gereken özel bir dönemi işaret eder. Aynı ruhu bugünün gençlerine kazandırma ve milli şuura sahip nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir. Gelenekleriyle bağlarını koparmış, farklı değerleri benimsemiş, dilini, tarihini ve kültürünü yeterince benimsememiş bir gençlikten milletin geleceğine katkı sağlaması düşünülemez.

Cumhuriyetimizin bekasını güvence altında tutmak; yüreği vatan ve millet sevgisi ile dolu, insanlığa, ülkesine ve topluma karşı sorumluluğunun bilincinde olan, yüksek ideal sahibi gençlerle mümkündür. Bu nedenle Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençliğin bizlerden daha iyi olarak yetişmesi vazgeçilmez bir görevdir. 19 Mayıs’ın yıldönümü vesilesi ile geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyor, Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum’’ sözlerine yer verdi.
 

mahmut ünüvar 19 mayıs mesajı 19 mayıs 2020 karaman mhp il başkanı