Başkan Ünüvar'dan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajı

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, 3 Mayıs Milliyetçiler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Reklam
Reklam

Küresel salgın döneminde Milli şuurun uyanışı olan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü idrak ettiklerini söyleyen Ünüvar, ‘’3 Mayıs tarihi Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin ve uyanışının günüdür. Türk Milleti’nin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihin, yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Dünya genelinde yaşanan salgından ülkemizin de etkilenmesi nedeniyle Türk Milleti’nin çok hassas bir süreçten geçtiğini kaydeden Mahmut Ünüvar mesajında; “1944 yılında dönemin sıkıntılarından bunalan vatandaşların olumsuz tepkilerini ve arayışlarını yaptığı çağrılarla milli dayanışma çizgisine çeken cefakâr milliyetçi dava insanları ilham kaynağımızdır. Bugün bizlerde onlardan aldığımız ilham ve milli dayanışma ruhu ile bu salgının üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Bilinmelidir ki, milletimiz tarih boyuncu pek çok kez sıkıntılı dönemler geçirmiştir. Ancak, aziz Türk Milleti bu dönemlerin hepsini aşmasını bilmiştir. Türk Milliyetçileri her zaman Türk Milleti’nin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima olmaya da devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile merhum Hüseyin Nihal Atsız ve dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, onların yaktığı Milliyetçilik meşalesinin asırlar boyunca sönmeden gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması gerektiği düşüncesiyle Türk Dünyası’nın 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyorum’’ sözlerine yer verdi.
 

mahmut ünüvar son dakika mhp karaman mahmut ünüvar dan açıklama 3 mayıs milliyetçiler günü 3 mayıs türkçülük günü