Bağırsak Enfeksiyonu (Gastroenterit) Nedir?

ABONE OL

Bağırsak enfeksiyonuna sebep olan bir diğer faktör de besin zehirlenmeleri olabilir. Bireyde bağırsak enfeksiyonu bulunuyorsa bağırsak florasının değişimine bağlı olan sindirim faaliyetleri negatif yönde etkilenir ve bunun sonucunda ishal ortaya çıkar.

Reklam
Reklam

Bağırsak enfeksiyonu gastroenterit olarak da bilinir. Virüs ya da bakteri gibi mikrobiyolojik ajanlar ya da parazitler bağırsak enfeksiyonuna neden olabilir. Bağırsak enfeksiyonuna sebep olan bir diğer faktör de besin zehirlenmeleri olabilir. Bireyde bağırsak enfeksiyonu bulunuyorsa bağırsak florasının değişimine bağlı olan sindirim faaliyetleri negatif yönde etkilenir ve bunun sonucunda ishal ortaya çıkar.

Son derece rahatsız edici bir durum haline gelen bu hastalık sıvı kaybına sebep olması nedeniyle bireyde halsizlik ve yorgunluk gibi negatif durumlara sebep olur. Bağırsak enfeksiyonu sebebiyle oluşan ishal ve diğer problemler genelde bir hafta gibi bir zaman diliminde kendiliğinden iyileşir. Bağırsak enfeksiyonu bulaşıcı bir hastalıktır. Bu sebeple hijyenin yetersiz olduğu ortamlardan veya tuvaletleri kullanmaktan kaçınmak gerekir. Bağırsak enfeksiyonuna yakalanan hastalar iyileşme süresi uzadığı takdirde meydana gelebilecek diğer ciddi komplikasyonların önüne geçmek için bir sağlık kuruluşuna başvurarak uzmanın hastaya uygun gördüğü tedavi uygulanmalıdır.

Bağırsak Enfeksiyonu (Gastroenterit) Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak enfeksiyonu çok yaygın bir hastalıktır ve bağırsak enfeksiyonu belirtileri hemen hemen bütün hastalarda aynıdır. En fazla karşılaşılan bağırsak enfeksiyonu belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Ateş

Baş ağrısı

Yorgunluk, halsizlik

Sıvı kaybına bağlı gelişen cilt kuruluğu ve ağız kuruluğu

Aşırı susama

Mide ağrısı

Mide bulantısı ve kusma

Ani başlayan sulu ishal

Karın ağrısı

Karında kramplar

Tansiyon düşüklüğü

Bacaklarda ağrı

bağırsak enfeksiyonu