Atrib Hanedanı

ABONE OL

Atrib Hanedanı ile kralların isimleri ve hayatları hakkında; Müellifi, Ebu'l Hasan Ali Bin Hüseyin Bin Ali Mesudi olarak bilinen Ahbar-u Zaman veya Ahbar-uz Zaman, bir diğer şekliyle de Akhbar al Zaman kitabının, Amerikalı yazar Asoncola Vito tarafından yapılan çevirisinden Atrib Hanedanı Hanedanı üzerine bir bölüm.

Reklam
Reklam

Atrib
Bilāṭis'ten sonra imparatorluk amcası Atrīb'a geçti. Atrīb, babası Qobṭīm'un ölümünden sonra onun için inşa ettiği şehre taşınmıştı. Bu şehrin uzunluğu on iki bin mil idi. On iki kapısı vardı. Kral, ana sütunları üzerine birkaç sütun sırasına monte edilmiş üç yüksek kubbe inşa etmiştir; bu kubbelerden biri şehrin ortasındaydı; diğer ikisi uçlarına yerleştirildi. Şehrin her köşesine bütün gece yanan fenerler ve her kapıya birçok gardiyan yerleştirdi. Çevresinde bu koltukların tepesinden görülebilecek amfitiyatrolar, koltuklar ve eğlence mekanları vardı. Şehrin batısında bir kanal kazıldı, üzerinde uzunlukları boyunca koltuklarla kaplı kemerler üzerine köprüler inşa ettiler. Bu köprülerin etrafındaki kanal, meyve bahçelerini veya çayırları sulayacak küçük dallar gönderdi; ve şehrin etrafında genişletilmiş bahçeler ve çiçek tarhları. Kapılarının her biri harikalar, heykeller, değişen putlar ve koruyucu tılsımlar ile süslendi; ve kapının içine iki bakır şeytanın görüntüleri yerleştirildi. Kasabaya iyi bir adam girdiğinde, doğru şeytan güldü; o kötü bir adamken, sol şeytan ağladı. Tüm zevk mekânları, evcil hayvanlar ve cıvıl cıvıl kuşlarla karşılandı; ve kubbelerin üzerine, uzak toprakları ve gizli harikaları keşfedebilecekleri aynalarla rüzgarın gücü altında ıslık eden heykeller yerleştirildi.

Bu şehrin önünde, Doğu'ya doğru, Atrīb ayrı ibadethanelerde birçok amfitiyatro ve pahalı idol yetiştirdiği bir başkasını kurdu. Ortada, kuşların geçtikleri yerde yere düştüğü ve orada olduğu kadar fazla alamadıkları bir gölet kazdı. Bu şehrin bir kalesi ve on iki kapısı vardı; harika olan her geçit heykelinin üstüne koydular. Şehir bahçelerle çevriliydi. Çevresinde, Doğu'ya doğru, sütunlar üzerine yükseltilmiş ve bir kubbe ile örtülü boyalı bir oda inşa edildi. Kanatlarını döven bir kuş kubbeye yerleştirildi ve kuş her gün şafak, öğlen ve akşam saatlerinde üç kez şarkı söyledi. Bu şehir aynı zamanda putlarla ve harikalarla doluydu.

Kral ayrıca ekili kırsal alanlarla çevrili bir dizi köy inşa etti. Çok yetenekli bir simyacı olan Barsān adında bir bakan için bir bakanı vardı; bu adam onun dinini taşıyan dinarları , dinarın yedi miliminde ve güzel hazırlanmış görüntüler için vurdu. Atrīb 360 yıl hüküm sürdü ve 500 yaşadı. Mezarı, cam ve mermer kaplı bir yeraltı galerinin sonunda Doğu dağına kazıldı. O, hazineleri arasında mücevherlerle süslenmiş altın bir tahtın üzerine yerleştirildi. Kapı, yaklaşan herkesi öldüren bir ejderha heykeli ile korunuyordu. Girişin üzerine kum yığılmış ve üzerinde kralın adı ve ölüm tarihi kazınmıştı.

Atrib Kraliçe Kızı
Atrīb'den sonra kızı hüküm sürdü. Krallığı 35 yıl boyunca büyük bir bilgelik ve sıkılıkla yönetti. Sonra öldü.

Felimun
Tahtı kız kardeşinin oğlu Felīmūn'a bıraktı. Bu prens her işe vezir adını verdi ve rahipleri kendi saflarına yerleştirdi; görüşlerine göre yönetti, tarımı geliştirmeye ve bilgenin tavsiyelerine uymaya çalıştı. Saltanatı altında denizin yıkadığı eski Tinn'ler kuruldu; son derece uzak bir yoldu. Etrafında tarlalar, meyve bahçeleri, üzüm bağları, şarap presleri olan köyler ve hayal edilebilecek en güzel kırsal bölge vardı. Kral, muhteşem bir şekilde dekore edilmiş ve boyanmış, halı kaplı ve döşenmiş yüksek kubbeli odalar inşa etti. Nil baskını başladığında, orada ikametgahını çıkardı ve Nīrūz'a kadar orada kaldı. Bu şehirde su dağıtmaktan ve her şehre ihtiyaç duydukları şeyi sağlamaktan sorumlu güvenilir adamları tuttu. Bu kasabalarda köprüleri olan kaleler vardı. Ne zaman kral onları geçse, tarımı geliştirmeye ve zenginliği artırmaya ve zevk evleri inşa etmeye özen gösterdi. Tanrı'nın Kitabında konuştuğu iki bahçenin ( Kur'an 18: 32-42 ) kralın evinin iki kardeşine ait olduğu söylenir; onları sanatla tasarlayıp diktiler ve güzel konaklar inşa ettiler. Kral bazen orada rahatlamaya geldi; konuklar daha sonra ona nadir meyve ve sebzeler sundu; ona yiyecek ve mükemmel içecekler sundular; ve kral büyülenerek onun ziyaretine övgüde bulundu. İki kardeşten biri iyi ve cömertti. Servetini iyi işlere döktü. Diğeri cimriydi. Fakirleştiğinde ağabeyine güldü ve kardeşi arazisinin her bir arsasını satmak zorunda kaldığında, onu ondan satın aldı; sonunda tüm mülklerinin sahibi oldu. Diğeri ondan sadaka istedi; ama sert sözlerle onu azarladı ve şöyle dedi: “Servetinizi korumanızı tavsiye ettim ve siz yapmadınız; Bugün benimkimi kurtaran benden daha fazla para ve daha fazla çocuğum var. ” Zenginliği ve bahçeleriyle gurur duydu. İşte o zaman Tanrı denize bu ülkeyi ezmesi emrini verdi ve dalgalar onu kapladı. Cimri inledi ve böyle bir zarar verdi: “Tanrıya diliyorum,” diye bağırdı, “O'nu başkalarıyla ilişkilendirmedim!” ( Kur'an 18:42 ). En Yüce olanlar hakkında şöyle dedi: “Tanrı'ya karşı hiçbir yerde rahatlama bulamadı” ( Kuran 18:43 ).

Felīmūn Damietta zamanında inşa edilmiştir. Şehir adını annesi büyücü olan kralın bir sayfasından aldı. Felīmūn doksan yıl hüküm sürdü. Doğu dağında bir mezar inşa etti ve orada çok miktarda gümüş ve mücevher taşıdı. İçeride su borularına hareketli heykeller yerleştirdi ve elleriyle kılıçlarla girmek isteyenlere vurdu. Girişin sağına ve soluna, borulara monte edilen iki bakır uçağı yerleştirdi ve bu da alttan yukarı tırmanmaya çalışan herkesi itti. Mezarın üzerine şu yazıyı koydu: “Bu, Miṣraīm oğlu Kobṭīm'un oğlu Atrīb'un oğlu Felīmūn'un mezarı. Bir yaş boyunca yaşadı ve bir yüzyıl boyunca hüküm sürdü ve ölüm ona geldi ve onu itemedi. Mezarına gelen kişi, onu örtenleri çıkarmamalı ve onu çevreleyenleri almamalı. ”

Çarun
Felīmūn, oğlu Qarsūn'a iktidardan ayrıldı. Prens tahta oturdu; krallığın büyük adamları, soylular ve insanlar onu tanımaya ve iyi dileklerini sunmaya geldi. Rahiplere ve tapınaklara baktı ve bilgelik istedi. Genç ve yakışıklıydı. Babasının eşlerinden biri ona aşık oldu; merhum kralın ona bunu emrettiğini iddia ederek parfümlerinin bakımını üstlendi ve kralın onları tuttuğu odadan neredeyse hiç ayrılmadı. Memphis'in önde gelen büyücülerinden bir cazibe istemek için iş gönderdi ve karşılığında büyük miktarda gümüş verdi. Ancak bu büyücünün kralı da ve en şiddetli bir tutkuyla sevdiği oldu. Karsūn'ı babasının karısının niyetleri ve aldığı teklif konusunda uyarmak için acele etti. Ağlayan kadını reddetti ve ona erişimini reddetti.

Şu anda bir aimyar kralı Mısır krallığının genç bir adamın eline geçtiğini öğrendi. Hırs geliştirdi ve fethetmek için birçok birlikle yürümeye başladı. Genç kral onunla buluşmaya başladı. İki ordu Alah'ta bir araya geldi ve yorgunluk onları ayırana kadar şiddetli bir savaş verdi. Büyücü daha sonra krala geldi ve “Bu savaşta size yardım edip düşmanlarınıza karşı kazanacağınızdan emin olsaydım” dedi. “Sadece neye inanırdın?” Qars Qn yanıtladı. Ondan teminatlarla yazılı bir söz aldı. Savaş yeniden başlar başlamaz, muhteşem bir duman çıkardı ve korkutucu hayaletler çağırdı. İimyarit kralı hayatta kalan birkaç askerin yanında kaçmak zorunda kaldı. Mısırlılar geride kalan son kişiyi öldürdü ve düşmanın bıraktığı tüm ganimetleri topladı. Kral Memphis'e geri döndü ve ganimetle dolu. Büyücü onun önünde durdu ve vaadini yerine getirmesini istedi. “Bana neyi sevmen gerektiğini söyle,” dedi Karūn. “İsterseniz gümüş ve hazineler sizindir.” “Kralın kendisiyle evlenmek istiyorum” dedi. "Vay canına," diye bağırdı. "Eğer kraliyet evinden değilseniz, böyle bir ittifakın egemenlik için yasak olduğunu biliyorsunuz." “Selefiniz olan krallar,” diye yanıtladı, “sıradan insanlardan kadınları kaçırdı ve onlardan çocuk sahibi oldu. Hangi cinsden geldiğini bilmekle ilgilenmiyorlardı. Şimdi baş rahibin kızıyım; bu yüzden kralın bundan fazlasını isteyebileceğini görmüyorum. ” Ve ona baskı yaptı, bu yüzden ona dokunmasına ve onunla evlenmesine izin verdi; onu sevdi ve ondan büyük ilgi gördü.

Büyücünün başarısı, geç kralın karısı olan ve Qars then'un lehine bir cazibe istemek isteyen yoğun bir gazap yarattı. Bu prenses yolunu bulmaya çalıştı. Delici bir zekâyla yetenekli olan kölelerinden birine baktı ve onu kralın köleleri arasında sarayın baş vekilinin hizmetine soktu. Bu kız egemen içtiği bardağı tutmayı başardı ve içine zehir döktü. Hemen metresini yaptığı şey hakkında uyarmak için koştu. Aynı eş, kralın önüne geldi, kendisinden önce secde etti ve şöyle dedi: “Krala asla tavsiyede bulunmadım ve bu konuda daima istekli oldum; ama beni reddetti ve bu kötü büyücüye iyilik yaptı. Yine de burada ona böyle bir kapta zehirli bir içecek hazırladı. Üstadımın onu içmesine izin verin ve sözlerimin doğru olup olmadığını bilecek. ” Kral gemiyi gönderdi ve tarif ettiği gibi buldu; daha sonra büyücüyü çağırdı ve ona bu içeceğin bir fincanını içmesini emretti. Bu emrin nedenini bilmeden itaat etti; etini aldı ve kemiklerinden koptu. Qar hern, adını ve planladığı suçu yazdıkları bir lahit içine gömmüştü. Sonra sevgisini babasının karısına çevirdi ve onunla evlendi. Daha sonra onunla büyük bir onurla yaşadı.

Bu prens hükümdarlığı altında El-Qulzum denizine bir deniz feneri inşa ettiler. Zirveye gemileri kıyıya çeken kompozit maddelerin bir aynasını yerleştirdiler ve orada tuttular; mürettebat geri dönmeye ya da bir titre ödemeye zorlandı; Tithe ödendiğinde aynayı örttüler ve gemi geçebilirdi.

Karūn 260 yıl hüküm sürdü. Doğudaki Kara Dağ'ın arkasına bir mezar inşa etti; ve ortasında on iki şapel ile çevrili bir kubbe inşa etti. Tüm bu tonozlar birinden diğerine değişen harikalarla doluydu. Mezarın üzerine kralın adını ve saltanatının süresini kazdılar.

atrib hanedanı adrib in kraliçe kızı hanedanlar hakkında