Amalekitlerin İstilası ve Sa Hanedanlığının Sonu

Fikir, Nil'in kaynaklarına ulaşmaya ve aynı zamanda o bölgedeki tüm ulusları fethetmeye çalışarak kendini kurtarmak için Wālīd'a geldi.

Amalekitlerin İstilası ve Sa Hanedanlığının Sonu
Editör: Karamanca
08 Aralık 2021 - 16:32 - Güncelleme: 03 Nisan 2022 - 10:54




Ebu'l Hasan Ali Bin Hüseyin Bin Ali Mesudi olarak bilinen Ahbar-u Zaman veya Ahbar-uz Zaman, bir diğer şekliyle de Akhbar al Zaman kitabının, Amerikalı yazar Asoncola Vito tarafından yapılan çevirisinden 'Amalekitlerin İstilası ve Sa Hanedanlığının Sonu' bölümü şöyledir.

Atr īb'nin bir dakikası

Atīr Aīmin, Dulaīfah'ın ölümünden sonra Mısır'ı yönetti. Kibirli ve sertti ve kraliçenin partisini destekleyen birçok adamı yok etti. Dūma'nın oğlu Al-Wālīd o sırada farklı ülkeler arasında seyahat etmeyi, yöneticilerini devirmeyi ve her birinde biraz zaman geçirmeyi amaçlayan büyük bir ordu ile yürümeye hazırdı; daha önce de söylediğimiz gibi, hastalığından bahsettiğimizde sağlığına bazı iyileştirmeler getirebilecek sular aramak istiyordu. Fatih Suriye'ye vardığında Mısır'ı ve güzelliğinden övgüyle bahsetti; ayrıca ülkenin kadınların eline geçtiğini ve krallarının hanedanının sona erdiğini öğrendi. Bu nedenle Ūnā adlı hizmetkârlarından birini güçlü bir birlikle gönderdi. Bu adam Aīmin ve Dulaīfah birbirleriyle savaştıklarında Mısır'a geldi. Ülkeyi fethetmeye başladı ve önemli miktarda servet ve büyük hazineler ele geçirdi. Bununla birlikte, Mısır haberlerinin ve rahiplerinin büyülü gücü hakkında korkutucu şeyler duyduğu için, bunun sonucu olarak tüm ordusuyla birlikte öldüğüne ikna olmuş olan Wālīd'a haber vermekten kaçındı. Ancak bir süre sonra hizmetçisinin kendisini ülkenin efendisi yaptığını öğrendi. Sonra Mısır'a doğru ilerledi; 'ānā' i buldu ve ikincisiyle tanışmaya geldi, o zamana kadar fetihini tamamlamak ve ülkeyi yatıştırmak istediği için kendisine haber göndermek için yavaş olduğunu söyledi. El W acceptedlīd, bu bahaneyi kabul ederek Mısır'a girdi ve kralı oldu. Sakinlere baskı yaptı, servetlerini ele geçirdi ve bulabileceği tüm hazineleri çıkardı. Aīmin ona bölgedeki tüm şehirler adına Ṣa'īd'ın gönderilmesini gönderdi; sonra fethine yardım etti ve Andos amcasının öldürülmesinin intikamını alana kadar onu tüm gücüyle destekledi. Sonra emekli oldu ve otorite Wālīd'un elinde toplandı.

D'ma'nın oğlu El Wālīd

Fikir, Nil'in kaynaklarına ulaşmaya ve aynı zamanda o bölgedeki tüm ulusları fethetmeye çalışarak kendini kurtarmak için Wālīd'a geldi. Seferi hazırlamak için üç yıl geçirdi. İhtiyacı olan her şeyi topladığında, Mısır hükümetini hizmetkârına emanet etti ve güçlü bir ordu ve hatırı sayılır bir trenle ilerledi. İçinden geçtiği tüm ulusları yok etti. Bu gezinin birkaç yıl sürdüğü söyleniyor. Negros popülasyonları arasından geçti, içinden geçti, altın diyarına girdi ve bazı yerlerde altının çubuklara bastırıldığını gördü. Bu toprak ülkenin Gānah sınırlarını oluşturur.

Al-Wālīd, ilerlemeye devam ederek, Nil suları kendiliğinden boşaldığı göle ulaştı; Ay Dağı'ndan akan nehirler tarafından beslenirler. Ay Dağı, çok geniş ve çok uzun, dik bir dağdır. Bu ismi aldı, çünkü ay ona göre yükseliyor, ekvatorun altında yer aldığı için. El Wālīd, Nil'in bu dağın altından nasıl ortaya çıktığını ve küçük yataklar oluşturan birçok yatağa nasıl aktığını gördü; Bu nehirlerden bazıları büyük bir havzada, diğerleri başka bir alanda buluşuyor ve bu iki rezervuarın her birinden geniş göle geniş bir nehir akıyor. İki nehrin önderlik ettiği bu göl, ekvator çizgisi ile ilk iklimin sınırları arasında yer almaktadır. Nil tek bir nehir olarak çıkar, ekvatordan geçer ve Mısır'a gider. Buna, kaynağı Ay'ın Dağı'nda olan Hindistan'da Makrān tarafından gelen başka bir dere de katılıyor. Mahrân'ın Nil gibi yükselip düştüğü ve Nil ile aynı türden timsah ve balık gördüğü iddia edilmektedir. [Bu nehir Ay Dağları'nın altından da çıkıyor].

Wālīd, Nuh'un oğlu Ham'in oğlu Miṣraīm oğlu Qofṭarim'in oğlu olan ilk B ū dash ī r zamanında ilk heykellerin ilk Hermes tarafından dikildiği sarayı bulduğu söylenir . Dağdan gelen tüm suları almak için düzenlenmiş seksen beş numaralı heykeller; yuvarlatılmış ağızlarla donatılmış bir boru sistemi, vücuduna su getirmiş, daha sonra boğazlarına sabit bir miktarda çıkmış ve dereceli küpler ile ölçülmüştür. Heykellerin ağızlarından su fışkırdı ve iki göle akan birçok nehir oluşturdu, daha sonra dediğimiz gibi birlikte büyük bir gölde buluşmak için birlikte aktı. Hermes, her şeyi geometrik bir hassasiyetle düzenledi ve her heykelden dökülen su miktarını, ülkenin refahı için yeterli olacak ve sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, ancak asla fazla akmayacak şekilde düzenledi. Bu miktar bu yerde onsekiz cubits yüksekliğe kadar ölçülmüştür, cubit otuz iki parmaktır. Bu sınıra ulaşıldığında, hala dökülen tüm sular heykellerin sağına reddedildi; sarayın sağına götüren kanallara girdi, burada bataklıklara ve ıssız kumlu ovalara boşaltıldı.

Bazı akademisyenler, dört nehrin, Kara Deniz'in ötesindeki altın topraklarında yüksek bir kubbe olan ortak bir kaynaktan geldiğini iddia ettiler. Bu dört nehir şunlardır: Saīḥūn, Jaīhūn, Nil ve Fırat. Dört nehrin Cennet'ten çıktığını, kubbenin zümrütten oluştuğunu ve karanlık denizden geçmeden önce sularının bal tadına ve misk kokusuna sahip olduğunu iddia edenler var. Bazı gezginler, al-Layth sekreteri İbn Ṣāliḥ [ yani Abimelech] ve diğerleri, bu alanla ilgili gelenekleri bildirdikleri bu alanlara girmişlerdir. Onlara göre, İbrahim oğlu İshak'ın oğlu Esav'ın tohumundan bir adam kubbeyi gördü. Yolculuğunun hikayesi uzun. İşte Mas'ūdi şöyle diyor:

“Bu hikaye uzun olsa da,” dedi, “Burada anlatmak istiyorum çünkü burası burası. Bağdat'ta Fıkat Abū'l-Ḥasan 'Ibād bin Sarḥān tarafından yapılan İlahi Majesteler Kitabı'ndan çıkarılmıştır. Bu kitabın yazarı, Bağdat'taki ustalarından aşağıdaki geleneğe sahipti ve kökenini Abu Huraīrah'a kadar takip eden referanslara dayanıyordu. Bu sonuncusu şöyle dedi: 'Tanrı'nın Peygamber'in şöyle dediğini duydum: Nil Cennetten çıkar; eğer eli kaynar şekilde daldırırsanız, Cennetin yapraklarını çıkarırsınız.

“'Abu bin D himselfd'in kendisinden' Abd Allah bin Salih'e ve onun aracılığıyla al-Layth ibn Sa'ya geri döndüğü '-aīb ve Aḥmed bin Rūḥ'dan başka bir geleneğe sahibim. d: Kral korkusu için evden kaçan İbrahim'in oğlu İshak'ın oğlu Esau'nun oğlu Esau'nun oğlu Ḥāīd adlı bir kişi olan Esau'nun soyundan geldiği düşünülmektedir. Orada birkaç yıl kaldı ve Nil'in harika özelliklerine ve bu nehrin ülke için sağladığı tüm faydalara tanık olduktan sonra, Tanrı'nın kıyı boyunca kökenini takip etmesini yemin etti ve sadece ölümle durdurulabilir.

“O yüzden otuz yıl boyunca nehir kıyısı boyunca yürüdü; diğerlerine göre, nehir boyunca on beş ve karada on beş yıl yürüdü; ve göle geldi. Nil'in önünde belirdiğini gördü; ve ilerledikçe gölü çevreleyen yüksekliklere çıktı; orada durdu ve meyve ile kaplı bir ağacın altında dua eden bir adam buldu. Ona doğru gitti, selamladı ve adam ona “Kimsin sen?” Diye sordu. “Ben,” diye yanıtladı, İbrahim'in oğlu İshak oğlu Esau'nun oğlu Ebu Sālūm'un oğlu Ḥāīd. Peki sen kimsin? ” Şöyle yanıtladı: “Ben Amrān. Sizi bu uzak yere getiren nedir? ” “Tanrı bana göndereceği bir adamın gelmesine kadar burada kalacağımı söyledi.” Od dedi ki, “Ey Amrān, Nil hakkında bildiklerini öğret. Adem'in herhangi bir çocuğunun kaynaklarına ulaştığını duydunuz mu? ” “Duydum,” dedi 'Amrān, “Esav'ın soyundan gelen bir adam onu ​​orada yapacaktı. Senden başka kimsenin olabileceğini sanmıyorum, Ah. ” “Bana yolu söyle, bu durumda,” dedi Ḥāīd. “Size göstermeyeceğim,” Amrān, “bana ne isteyeceğimi vermeden önce.” Diye cevapladı. “Ve bu nedir, Ey Amrān?” “Buraya döndüğünüzde, eğer hala yaşıyorsam, Tanrı bana kendiniz hakkında bir şeyler gösterene kadar benimle kalmanızı istiyorum; ve eğer beni ölü bulursan, beni gömmeni istiyorum. ” “Bunu senin için yapacağım,” diye yanıtladı Ḥāīd. Sonra Amrān, “Gölde kendinizi bulduğunuz yönde yürüyün. Başını göreceğiniz, ancak sonu görmeyeceğiniz korkunç bir canavar bulacağınız bir yere geleceksiniz. Korkma ve üstüne çıkma. Bu canavar güneşin düşmanıdır. Güneş doğduğunda, onu yutmak için yukarı doğru hareket eder ve ışınlarının ısısı tarafından durdurulur. Güneş battığında, yine de yutmayı umarak diğer yöne koşar. O zaman bu canavarı monte et ve Nil'e katılana kadar sür. O zaman sökün ve kendinizi ilerlemeye hazırlayın: kendinizi bir demir diyarına inebileceğiniz, dağların, ağaçların ve ovaların hepsinin demir olduğu bir yerde bulacaksınız; onu geçeceksiniz ve dağların, ağaçların ve ovaların bakır olduğu bir bakır ülkesine geleceksiniz; bakır toprağından tamamen gümüş olacak bir toprağa gireceksiniz; ve gümüş toprağından sonra bir altın toprağına geleceksiniz: Nil'in gizemleri size açıklanacak. ”

“Demir ülkesine ulaşıncaya kadar seyahat etti; oradan bakırınkine ulaştı; sonra gümüşün, gümüş topraklarından altın topraklarına. Bunların sonlarında bir süre yürüdükten sonra, altın bir kubbe olan ve dört kapı ile delinmiş altın nişlerle altın bir duvara ulaştı. Suyun bu duvardan inip kubbenin altında toplandığını gördü; daha sonra bölündü ve dört nehirde yansıtıldı; bu nehirlerden üçü, üç kapıdan, toprağın altına batmış, dördüncüsü toprağın yüzeyine akmıştır; Nil'di. Su içti ve biraz dinlendi; sonra duvara yaklaştı ve tırmanmaya çalıştı. Ama ona bir melek belirdi ve şöyle dedi: “Daha ileri gitme, Ah; şimdi Nil hakkında tam bilgi edindiniz ve kapalı yer Cennettir. Bu su Cennet'ten geliyor. ” “Cennette ne olduğunu görmek istiyorum,” diye yanıtladı Ḥāīd. "İzin verilmiyor," dedi melek. “Ama en azından bana söyleyebilir misin,” diye sordu “burada gördüğüm şey nedir?” “Bu, güneşi ve ayı döndüren küredir. Bir değirmen taşı gibi göründüğünü görebilirsiniz. ” “Üstüne çıkmak istiyorum,” dedi Ḥāīd, “ve onunla dön.” Bazıları onun gerçekten oraya gittiğini söylüyor, bazıları ise reddetti. Melek, ondan sonra Cennet'ten biraz yiyecek almasına izin verdi: “Dünyevi hiçbir şeyi tercih etmeyeceksin” diye ekledi, “çünkü Cennetten çıkanlara hiçbir şeyi tercih etmemeliyiz. Bu yemek yaşadığın sürece seni koruyacak. ” Melek konuşmayı bitirirken, üç renkten oluşan bir üzüm salkımının önüne geldiğini gördü: zümrütlerin yeşil rengi, incilerin beyazı ve sümbül kırmızıydı. Sonra melek tekrarladı: “Ah, şimdi Nil hakkında tam bilgiye sahipsin.” Ancak gezgin yine sordu: “Dünyanın altına düşen bu üç nehir nedir?” “Birincisi,” dedi melek ona, “Fırat; ikincisi, Saīhūn ve üçüncü, Jaīhūn. ”

“Sonra döndü ve canavarı bulana kadar yürüdü. Onu monte etti; Güneş uykuya daldığında, üzerine fırladı ve gezgin kendini ilk tırmandığı yere geri buldu. Yoluna çıktı ve 'Amrān'ın yerine döndü Bu adam çoktan öldü. Gömdüğünü mezarına üç gün geçirdi. Sonra en saygıdeğer bir figürün yaşlı bir adamın geldiğini gördü. 'Amr'n türbesine yaklaştı ve ağladı. Bu yabancı daha sonra ona döndü ve onu selamladı: “Ey,” diye sordu “Nil ile ilgili hangi keşifleri yaptınız?” Gezgin, gördüklerini anlattı ve yaşlı adam: “Gerçekten de kitaplarda açıkladığımız şey bu.” Dedi. Bununla birlikte, bir ağaçta harika meyve ortaya çıkmıştı; yabancı bir şeyler aldı ve “Yemek yemiyor musun?” dedi. Ḥāīd, “Yükseklerden bana verilen Cennetin yemeğini sürdürüyorum ve onu buradaki herhangi bir yiyeceğe tercih ediyorum.” Dedi. “Haklısın, ey. Dünya'dan hiçbir şeyi Cennetten gelen bir şeye tercih etmemeliyiz. Ama bu dünyada hiç bu meyvelerle karşılaştırılabilir bir şey gördünüz mü? 'Amrān için cennet ağacını büyüten Tanrı'dır, orada onun beslenmesini bulması gerekir; ve onu bu yere nakletti. Bu ağaç bu dünyadan değil. Senin için burada kaldı. Sen gittiğinde, Tanrı onu kaldıracak. ” Ve yaşlı adam bu meyvelerden birini alıp ısırmaya karar verene kadar ısrar etmeye devam etti. Ama hemen melek önünden belirdi ve “Şimdi tanıyor musun? Babanın Cennetten çıkardığı oydu. Size verilen üzümleri muhafaza edebilseydiniz, dünya adamları da onları yemiş olabilirdi ve bu miktar sonsuza dek aynı kalacaktı. Ama şimdi, baban bir zamanlar aradığı gibi, içeri girmek için boşuna çağıracaksın. ”

“Mısır'a geri döndü ve macerasını vatandaşıyla ilişkilendirdi. Öldü. Tanrı ona rahmet etsin! ' Burada güvenilir bir kaynaktan aldığım bu tarihi bitiriyorum; Suçlanabileceğim hiçbir şey söylemedim. ”

Söylem şimdi kesildiği noktada devam ediyor.

Diğerleri, bu nehirlerin bilinen ulusların yetmiş iki diline karşılık gelen yetmiş iki kola ayrıldığını söylüyor. Diğerlerine göre, belirli mevsimlerde bol miktarda düşen ve güneş ısısının etkisi altında eriyen, bazen yavaş, bazen hızlı bir şekilde kardan gelirler. Yaratılış planına göre, En Yüce Tanrı'nın onları sulandırdığı bölgelere yayıldılar.

Şimdi Wālīd'un hikayesine geri dönelim. Bu kral Ay'ın Dağlarına ulaştıktan sonra, ötesinde ne olduğunu görmek için yükseldiği yüksek bir zirve gördü. Bakışları kara ve gösterişli Zehir Denizi'ni aldı. Nil'in ince akarsu şeklinde ortaya çıktığını da gördü. Ancak denizden gelen zararlı nefes yayıldı; birkaç arkadaşı öldü. Kendisi neredeyse yenik düştü ve dağdan aceleyle inmek zorunda kaldı. Bazı insanlar bu noktada ya ay ya da güneş görmediğini, ancak günbatımında güneş gibi bir tür kırmızı ışık gördüğünü söyledi.

El Wālīd der ki, bu yolculukta yirmi yıl geçirdi. Mısır'ı yöneten hizmetçisi 'ānā gittikçe yokluğunu gördü ve yedi yıl sonra kibirli büyüdü ve kral olmak istedi. Hiç Wālīd'un hizmetçisi olmadığını iddia etti, ama o onun erkek kardeşi idi, bu yüzden iktidarı kardeşinin ölümünden sonra düşecekti. Sonra erkekleri ezmeye başladı; hükmetmek için sihir kullandı; sihirbazları arttırdı, suçlarını ve ayrıcalıklarını tolere etti. Halk ona boyun eğdi ve yetkisi altında acı çekti. 'Ūnā Mısır prenslerinin tüm kızlarıyla evlendi; tüm servetleri aldı ve sahiplerini öldürdü. Ancak rahipleri onurlandırdı ve tapınakların bakımına katıldı; denekleri, kuşatıldığı büyücüler korkusuyla ondan ayrıldı.

Bir gün bu bakan Wālīd'u bir rüyada gördü ve ona göründü ve “Kim kral unvanını almanı emretti? Ünvanı gasp eden kişinin ölüme layık olduğunu bilmiyor musunuz? Ayrıca prensler ve zorla servet kızlarıyla zorla evlenmediniz. ” Ve W calīd kazanları ziftle doldurup ateşe atmak için emir verdi. Saha ısınmaya başladı ve 'Ūnā onu içine sokacaklarını biliyordu. Gerçekten de saha kaynarken Wālīd ona kıyafetlerini çıkarmasını emretti. Ama şu anda kartal gibi büyük bir kuş, hedeflenen kurbanı aşağı attı, onu yakaladı, cellatların ellerine yırttı ve bir dağın tepesindeki havada geçirdi. Sonra 'ānā dağın tepesinden sıcak ve kokuşmuş su kaynaklarının fışkırdığı bir vadiye düşüyordu.

Bu sonbahar onu uyandırdı. Kendini acı dolu ve neredeyse hissetmeden buldu. Zaten o kadar uzun olmuştu ki, yüce egemenliğe alışmıştı, böylece Wālīd'un hatırası döndüğünde sebebini neredeyse kaybetti. Ayrıca bu prensin değerini, gücünü ve cesaretini de biliyordu. Bazen Wālīd'un öldüğünü düşünmüştü çünkü kimsenin ondan haber alması gerekmeden yıllarca gitti; bazen hala hayatta olduğundan endişe ediyordu; ancak bu vizyona sahip olduğunda, varlığını sürdürdüğünden artık şüphe edemezdi ve sadece servetini taşıyan Mısır'dan kaçmanın yollarını aramayı düşündü.

Sorununu güvendiği birkaç sihirbaz ve “Wālīd'den korkuyorum ve Mısır'dan ayrılmayı öneriyorum” dedi. Ne düşünüyorsun?" “Tavsiyemizi uygularsanız sizi ona karşı koruyacağız” diye cevapladılar. “Konuş,” dedi. “Sizi bir kartal yapacağız ve ona ibadet edeceksiniz; çünkü hayallerinizdeki işkencecilerinizi yırtan kuş, tapacağınız imajını şekillendirmemizi isteyen bir ruhtur. ” “Sana itaat etmeye hazırım,” diye cevapladı 'ānā. “Bana bu heykeli nereye koyman gerektiğini söyle, gerisini ben hallederim.” “Size açıklayacağız” diye devam ettiler.

Büyücülerin görüşlerini duyduktan sonra, gözleri mücevher olan ve vücudu harika süslemelerle kaplı altın bir kartal hazırladı. Görüntüyü yerleştirdiği çok güzel bir tapınak inşa etti ve önünde ipek örtüleri örtüldü. Sonra sihirbazları bu heykeli onlarla konuşana kadar buhur, tütsü ve fedakarlıkla empoze etmeye davet etti. Bu nedenle bu idolü tanrısına yaptı ve tüm insanları ona ibadet etmeye çağırdı. İnsanlar rıza gösterdi; bir süre sonra kartal, 'ān ordered' a bir şehir inşa etmesini ve geri çekilmesini emretti ve bu şehir herhangi bir saldırgana karşı savunma ve sığınak görevi görecekti.

İsyancı daha sonra Mısır'daki tüm işçileri topladı; yoldaşlarını dar geçişlerle ve dağlardan erişebilecekleri düz bir zemin aramak için Batı'nın çöllerine gönderdi. Havuzlara yakın bir yer seçmelerini tavsiye etti. O zaman Fayum, Nil suyunun oluşturduğu bir göletti; ve Yusuf onu boşaltana kadar bu durumda kaldı. 'Ūnā bir göle yakın bir yer seçmeleri, şehre su getirebilecekleri konusunda ısrar etmişti.

Elçileri daha sonra bir ay boyunca çölden geçti ve sonunda istedikleri yeri keşfettiler. Daha sonra Mısır'ın mühendis ve müfettişlerin sahip olduğu her şeyi, kayaları kırabilen, taşları oyulabilen ve inşaat işlerinin herhangi bir bölümünü yürütebilen işçileri bir araya getirdiler ve tüm bu adamları yeni şehrin yerine gönderdiler. Bin süvari onların emrindeydi ve tüm aletleri yanlarında getirdiler. İhtiyaç duyacakları malzemeleri taşımak için bir ay geçirdiler; tüm bu nesneler arabalara getirildi; tekerlek izleri günümüzde Batı'nın çölünde, araştırmacıların ziyaret ettiği ünlü anıtlar olan piramitlerin arkasında hala belirgindir.

İnşaatçılar kayaları çıkarmayı ve yığılmayı bitirdiğinde, ölçümler aldılar ve şehrin yerini belirlediler. Kente her yöne iki paraşüt verdiler; ortada bir kuyu kazdılar ve bu kuyuya, yüzü doğuya doğru döndükleri bir domuz figürü ile bir bakır heykeli yerleştirdiler. Satürn düz bir şekilde yükselirken, karşısındaki yıldızlardan kaçarak bunu düzelttiler. Böylece bir domuz aldılar ve kurban ettiler; heykelin yüzüne kan serptiler ve saçlarını yakarak içtiler. Kurbanın küçük bir saçını, kemiklerini, etini, kanını ve saflığını topladılar ve bunların hepsini bakır domuzun içine yerleştirdiler. Görüntünün üzerine Satürn'ün işaretlerini kazdılar. Daha sonra şehrin dört tarafına doğru yönlendirilmiş kuyu yuvalarının kıyılarına kazıldılar ve her biri şehir kapılarından birinde sona eren merkez ana yollardan ortaya çıktılar. Bu büyük caddeler arasındaki boşluk zengin konaklar ve yoğun yollarla kaplıydı. Kuyuyu aşan bir kubbenin etrafında, kılıç tutan ve yüzleri her biri ilgili kapılarına doğru çevrilmiş bakır idoller inşa ettiler. Şehrin temelleri dört katlıdır: en derinleri siyah taştı; üstteki kırmızı taş; üçüncü yeşil taş ve dördüncü sarı taş. Duvarlar bu temelin üzerinde yükseldi ve yarı saydam beyaz taştan inşa edildi. Her bir yol arasındaki eklemler kurşun halindeydi ve her blok, piramitlerin yapımında kullanılan prosedürün aynısına göre, merkezinde bir demir çubuk ile sağlandı.

Şehrin her yerinde yetmiş buçuk arşın güçlendirilmiş bir duvarı vardı; etrafı çevreleyen duvara açılan her kapının tepesi, uzanmış kanatlı, içi boş, altın ve kompozit maddelerden oluşan büyük kartal görüntüleri ile kaplandı. Şehrin her köşesinde elinde kılıç tutan ve şehrin dışına bakan bir süvari imgesi yerleştirildi. Doğu kapısının çevresine giren şehre su temini oradan göletlere boşaldığı batı kapısına götürüldü. Ayrıca suyu kuzey kapısına akan güney kapısına götürdüler. Bu kartal erkek kartal görüntülerini kurban olarak sundular ve kanlarıyla serpiştirdiler. İdollerin altındaki kapılara giren rüzgarlar korkunç sesler çıkardı; onları duyan herkes dehşete kapıldı. Kapılar, şehrin sakinleri onlara eşlik etmediğinde yabancıları durduran büyülü akrepler tarafından da savunuldu. 'Ūnā şehrin merkezindeki yüksek kubbede sevdiği kartalı kare kaide üzerine kurdu; ve üssün her köşesine korkunç bir Şeytan imgesi koydu. Kubbe zümrüt sütunlara dayanıyordu; kartal hareketliydi; art arda dört kardinal yöne döndü ve yılın her mevsimi için bir pozisyonda kaldı.

Vakıf bittiğinde, isyancı şehre tüm altınları, tüm mücevherleri ve Memphis'in tüm hazinelerini ve kralların hazinelerinde olan her şeyi taşıdı: heykeller, bilim sırları, tozlar ve otlar, zırh O şehre sihirbaz ve rahiplerin şefleri ile usta sanatçı ve zanaatkârları göç ettirdi. Onlara inşa ettiği konakları dağıttı, böylece farklı kastlar karışmadı. Şehrin duvarları etrafında bir banliyö inşa etti, burada çeşitli esnaf, işçi, çiftçi ve diğerlerinin zanaatkârları için evler inşa etti. Şehre gelen kanalların üzerinde, şehre girmek veya çıkmak için geçmeleri gereken köprüler inşa etti. Banliyölerde su dolaştı ve boyunca sütunu yükseltti. Sonunda, şehrin çevresine nadir ağaçların farklı türlerini dikti ve orada güzel ve kullanışlı türlerle süslenmiş bahçeler düzenledi. Bu bahçelerin ötesinde, her türlü ve çeşitli malların tahıllarını üreten tarlalar gerildi. Her yıl bu şehirde on yıl yaşayacak kadar toplanmıştı. Bu şehir Memphis'e üç günlük yürüme mesafesinde yer almaktadır. Ūnā oraya geldi ve on gün boyunca orada kaldı, sonra Memphis'e döndü. Kartalın yönünü değiştirdiği sırada yılda dört festival düzenledi. Bu şehir inşa edildiğinde, 'ānā ruhu dinlendi ve zihni sessizleşti.

Bir gün isyancı, Nubia'da bulunan Wālīd'dan bir mektup aldı; prens ona yiyecek ve hayvan göndermesini emretti. 'Ordersnā emirlerini büyük bir titizlikle yerine getirdi; hayvanların sırtındaki gemilerde yiyecek gönderdi, ama aynı zamanda tüm ailesini, prenslerin ve Mısır'ın büyük kızlarının kurduğu şehre evlendi; ve Wālīd Mısır'a dönmek üzereyken, kendi şehrine kaçtı ve onu takviye etti. Teğmenlerinden biri yerini tutmak ve kralın önünde tavır almakla görevlendirildi.

Bu adam Memphis'e döndü; halk onunla buluşmaya geldi ve ona 'ānā zulmünden şikayet etti. Wālīd nerede olduğunu sordu ve ona şöyle dedi: “Yaklaşımından kaçtı ve sana karşı güçlendirildi.” Bu haberde kral kızdı ve isyancıya karşı büyük bir ordunun hazırlanmasını emretti. Ancak Memphis halkı ona nasıl müstahkem bir şehir inşa ettiğini ve nasıl büyücüler tarafından kuşatıldığını anlattı. Ona, onu yok etmenin zor olacağını ve büyük zorluklarla ve büyük hazırlıklardan sonra yapılabileceğini gösterdiler. Bu nedenle Wālīd, kendisini kendisine sunmak için 'ānā' yi çağırmaktan memnun oldu. İsyanın sonuçları konusunda onu uyardı ve ona uymazsa, gücüne alır almaz işkence altında kalacağına yemin etti.

'Ānā, “Kralın beni şikayet etmek için bir nedeni yok. Onun krallığına saldırmadım ve onun olan hiçbir şeye zarar vermeye çalışmıyorum. Aksine, ben onun kuluyum. Eğer bu bölgeye geri çekilirsem, imparatorluğunu Batı'nın illerini işgal etmeye çalışan düşmanlara karşı savunmaktır; Bu anda öfkemden duyduğum korku yüzünden onun önünde görünemem, ancak kral beni istasyonumda onaylarsa ve beni valilerinden biri olarak görmesi hoşuna giderse, onu her zaman gelirleri gönderirim ve benden isteyeceği hediyeler. ” Onun yanıtı ile birlikte, 'ānver egemenliğine hatırı sayılır miktarda ve bir miktar taş gönderdi. Kral mesajını aldığında onu hafifletti ve artık onu düşünmedi.

El W Egyptlīd Mısır'ı yönetti, halkı ezdi, eşlerine saldırdı ve 120 yıl boyunca mülklerini aldı. Bütün insanlar ondan nefret etti ve onu lanetlerle doldurdu. Bir gün avlanıyordu ve atı bir tepe üzerindeyken attı ve Tanrı insanları ondan kurtardı. Wālīd'un oğlu Ar-Rayān, babasının hükümetini kınadı ve ona karşı olduğunu açıkladı. Babası öldüğünde, piramitlerin yakınında bir mezar inşa etti. Bu kralın piramitlerden birine gömüldüğü de söylenir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum