Ali Derman cinayeti davasında sıcak gelişme

Karaman’da 17 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde vücuduna isabet eden 5 kurşunla hayatını kaybeden Ali Derman cinayeti davasında 1 kişinin tahliyesine hükmedildi.

Editör: Karamanca
16 Aralık 2022 - 14:18




Edinilen bilgiye göre; A. A. E.’in avukatının müvekkilinin tahliyesini talep etmesi üzerine sulh ceza mahkemesi, 23 gündür Karaman M tipi kapalı cezaevinde bulunan A. A. E.’in tutukluluk halinin kaldırılmasına ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

28 yaşındaki Ali Derman’ın öldürüldüğü davayla ilgili cinayet zanlıları N. Y. ve H. Ö. ile olayı azmettirdiği iddia edilen H. G.’ın ise tutukluluk halleri devam ediyor.

Olayın geçmişi

Olay, 17 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde İmaret Mahallesi 130. Sokak üzerinde yaşanmıştı. Ali Derman park halindeki bir aracın önünde cep telefonu ile konuştuğu esnada motosikletle sokak girişine gelen üzerinde 2 kişinin olduğu motosikletten açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Saldırganlar geldikleri motosikletle kaçarken, ağır yaralanan Ali Derman, kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

 Ali Derman'ın tabancadan çıkan 14 kurşundan 5'inin vücuduna isabet ettiği öğrenildi. Olayın ardından cinayet büro dedektifleri; motosikleti kullananın H. Ö., tabancayla ateş edenin de N. Y. olduğunu tespit ederek Silifke ve Toroslar ilçelerinde saklandıkları evlere düzenledikleri operasyonla yakaladı. Karaman’a getirilen zanlılar, olayı azmettirdikleri öne sürülen A. A. E. ve H. G. ile birlikte adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İlgili haber


YORUMLAR

  • 0 Yorum