Akgül hoca hizmete talip

Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan AK Parti Karaman Milletvekili aday adayları arasında bazı isimler, gerek şehre bıraktıkları iz gerekse vizyonları ile ön plana çıkıyor. Bu isimlerden biriside hiç kuşkusuz eski KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül.

Akgül hoca hizmete talip
Editör: Karamanca
30 Mart 2023 - 17:43




Farklı illerdeki görevlerinin ardından rektör olarak döndüğü memleketi için sarf ettiği, ‘’Doğup büyüdüğümüz, yağmurunda ıslanıp ayazında üşüdüğümüz, güneşinde ısınıp gölgesinde uyuduğumuz, Türkçemizin başkenti Karaman, en güzel övgülere, en iyi hizmetlere layıktır’’ sözleriyle hafızalara kazınan Akgül’ün rektörlüğü döneminde KMÜ’de pek çok önemli işe imza atılıp, büyük projeler hayata geçirildi.

Gelin KMÜ’nün, ‘’ Yunus Emrelere, Mevlanalara, Gazi Mustafa Kemal’in atalarına, Kazım Karabekirlere yurt olmuş bu şehir, en büyük sevdamız olarak kalacaktır’’ diyen Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün görev süresince yapılan başlıca çalışmalarına bir göz atalım.

Rektör Akgül’ün görevi devraldığı 26 Ocak 2017 tarihinden Aralık 2020’ye kadar Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde 4 fakülte, 1 enstitü, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 16 uygulama ve araştırma merkezi kuruldu.

-   Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

-   Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

-   Tıp Fakültesi

-   Sağlık Bilimleri Enstitüsü

-   Diş Hekimliği Fakültesi

-   Yabancı Diller Yüksekokulu

-   Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

-   Spor Bilimleri Fakültesi (BESYO dan dönüştürüldü)

-   Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Karamanoğulları Kültür ve Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Elmacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Tercüme ve Tashih Uygulama ve Araştırma Merkezi

-   Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi

-  Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi

-  Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi

-  Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

-  Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

-  Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi

-  GES santirali kurulumu

-  Yabancı öğrencilerin sayısının artırılması

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 26 Ocak 2017 tarihinden Aralık 2020’ye kadar (Prof. Dr. Mehmet Akgül dönemi)  106 yeni programa öğrenci kabulü sağlandı. Bunlardan 25’i lisans, 24’ü önlisans ve 57’si lisansüstü program oldu. Ayrıca 2017-2020 yılları arasında 58 derslik, 14 amfi, 2 atölye ve 15 labaratuvar kurularak KMÜ’nün fiziksel gelişimi sağlandı.

Döneminde birçok alt yapı projesinin tamamlandığı KMÜ’ye bağış yoluyla yeni akademik birimlerin kazandırılması sağlandı. 2018 yılı aralık ayında Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi kurularak öğrenci alımına başlandı. Diş Hekimliği Fakültesi, geleceğin diş hekimlerinin yetişmesi için İç Anadolu Bölgesi’nde yeni bir eğitim öğretim fırsatı oldu. İldeki sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesinin Karaman Devlet Hastanesiyle birlikte kullanılmasına yönelik olarak afiliasyon (birlikte kullanım) işlemleri gerçekleştirilmiş ve Karaman Devlet Hastanesi, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürüldü.

Prof Dr. Mehmet Akgül KMÜ Rektörlüğü dönemi boyunca üniversitenin sosyal alanlarını Karamanlıların kullanıma açtı. Özellikle Kütüphanenin Karamanlı tüm öğrencilerin hizmetinde olması Akgül döneminin en önemli icraatları arasındadır. Akgül Rektörlüğü dönemi boyunca Karamanlı en güzel hizmetlerin altına imza atmıştır. Daha büyük hizmetlere imza atmak için 14 Mayısta yapılacak Milletvekili seçimleri için AK Parti Karaman Milletvekilliği görevine talip olmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları