Adem'in kızı, Ahbar-u Zaman

Şimdi regardingdem ile ilgili söylenecek şeylere dönelim. 'Adem'in kızı Anāq, ikiz bir erkek kardeşi olmadan yalnız doğdu.

Adem'in kızı, Ahbar-u Zaman
Editör: Karamanca
09 Nisan 2020 - 01:25 - Güncelleme: 11 Nisan 2020 - 22:06




Müellifi, Ebu'l Hasan Ali Bin Hüseyin Bin Ali Mesudi olarak bilinen Ahbaru-u Zaman veya Ahbar-uz Zaman, bir diğer şekliyle de Akhbar al Zaman kitabının; Amerikalı yazar Asoncola Vito tarafından yapılan çevirisinden Adem'in kızı üzerine bir bölüm.

Anq, Adem'in Kızı

Şimdi regardingdem ile ilgili söylenecek şeylere dönelim. 'Adem'in kızı Anāq, ikiz bir erkek kardeşi olmadan yalnız doğdu; korkunçtu ve iki başı vardı. Her elinde on parmağı vardı, her parmağında iki çivi vardı, orak uçları gibi. `` Alī ibn Abī herlib ondan bahsetti, dünyada kötülük yapan ilk kişi olduğunu, kendisini ahlaksızlığa bırakan, kamuya açıklık uygulayan ve iblisleri büyü kullanarak hizmetine getiren ilk kişi olduğunu söyledi. Tanrı, todem'e iblislerin itaat etmek zorunda kaldığı isimleri açıklamıştı ve onlara Havva ile iletişim kurması emredildi, böylece onları onunla taşıdı ve bir koruyucu olarak kullanabildi. Adem itaat etmişti ve Havva bu isimleri sakladı ve korundu. Ama 'Anāq onları şaşırttı, uyuduğu sırada ve bu isimlerle donatıldığında şeytanları,sihir sanatını uyguladı, kehanetler telaffuz etti ve zorunluluklarını halka duyurdu. Adem'in çocuklarının çoğunu yoldan çıkardı. Adem Tanrı'nın lanetini ona karşı çağırdı ve Havva “Amin” dedi. Sonra Tanrı büyük bir aslan ve ona bir çölde düşen bir fil gönderdi ve onu öldürüp parçaladı. Anddem ve Havva böylece teslim edildi.

Dev Uj

Gelenekselciler,' Dev Uj ( Og ) 'Anāq'in oğlu olduğunu, selin onu ezemediğini ve suyun vücudunun sadece bir kısmını kapladığını söylüyorlar. Ark'ı yıkmak için aradı, ama Tanrı onu gözünden sakladı. Firavun zamanına kadar yaşadı; 600.000'den fazla erkeğe sahip olan Musa'nın tamamını kaplayabilecek bir kaya kaptı ve kafasına taşıdı, onları ezmeye çalıştı. Yürürken Tanrı bir kuş gönderdi ve taşa bir delik açmıştı; başını çevreleyen devin omuzlarına düştü, böylece bir şey görmesini engelledi ve hareket edemedi. Sonra Tanrı Musa'ya onu öldürme emri verdi.

Musa sağlam ve güçlüydü ve on arşın sıçradı; personeli on arşındı; büyüklüğüne gelince, çok uzundu. Bu yüzden deve atladı ve çubuğunun sonuna ulaşır ulaşmaz onu devirdi ve devasa kaya onun üzerinde ağırdı ve onu öldürdü. Devin gövdesi Nil'den geçti ve bir köprüde olduğu gibi insanlar ve hayvanlar onun üzerinden geçti. Başka bir geleneğe göre, onu beş ay süren bir tür araba üzerinde bin öküz tarafından çekip götürdüler; günde yarım cubit ilerledikten sonra Kalzam ( Kızıldeniz)). Ayrıca onu denize sürüklenen parçalara ayırdıkları söylenir. Sonunda, diğerleri devin yerinde kaldığı Mısır çöllerine düştüğüne, ancak yüksek bir dağ oluşturan kayalar ve kumlarla kaplandığına inanıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum