80 yaşındaki Zafer Etken'in "Beni huzurevine alın" çağrısı

Mersin'in Silifke ilçesinde annesini kaybettikten sonra yalnız yaşayan 80 yaşındaki KOAH hastası emekli Zafer Etken, huzurevi veya bakımevine yerleştirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

80 yaşındaki Zafer Etken'in "Beni huzurevine alın" çağrısı
Editör: Karamanca
19 Mayıs 2020 - 12:33 - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 - 12:35




Hiç evlenmeyen, geçtiğimiz aylarda annesini kaybeden 80 yaşındaki KOAH hastası Zafer Etken zor günler geçiriyor. Taşucu Mahallesi'nde kiraladığı evde tek başına zor şartlarda yaşamını sürdüren Zafer Etken'in tüm ihtiyaçlarını arkadaşı Nihat Seriner karşılıyor. Yürümekte güçlük çeken ve yatağa bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Zafer Etken huzurevi veya bir bakımevinde kendisine bakılmasını istiyor.

Maddi durumu iyi olan ve emekli maaşı alan Zafer Etken, "10 yıldır rahatsızım. KOAH hastasıyım ve kendi sağlığıma bakamıyorum. Tek başıma yaşıyorum. Annemi kaybettikten sonra bana bakacak kimsem kalmadı. Bir kız kardeşim var, o da Almanya'da yaşıyor. Maddi durumum iyi ancak kendime bakamadığımdan bir huzurevi yada bakımevinin bana bakmasını istiyorum" dedi.

Silifke Kaymakamlığına gerekli müracaatların yapıldığını belirten arkadaşı Nihat Seriner, "Silifke Kaymakamına gidip durumu izah ettim. Sağolsun bir ekip göndererek hastamızın durumu ile ilgilendiler. Ancak korona virüsten dolayı bakım işinin uzayacağını söylediler. Ancak bizim bir an önce Zafer ağabeyimizi ya huzurevine ya da bir bakımevine yatırmamız gerekiyor. Durumu ciddi. Ben kendi imkanlarımla yemeğini getiriyorum, altını değiştiriyorum ama her zaman yanında bulunamıyorum. Bunun için bir an önce bakıma alınması gerekir" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 13 Yorum
  • Serkan Pinar
    3 yıl önce
    Allah yardimcin olsun.... Aslinda sana senin yaninda gece gunduz kalbilecek bitane bakici lazim be amcam benim alt komsumda yasli ogullari var ama hergun okadar yola Kim gidip gelcek.. Bitane bayan bakiyo... Mademki maddi hic bir sikintin yok ise bence oyle yap derdim... Almanyadan sevgiler.... Bende silifkeliyim allahim yar ve yardimcin olsun amca
  • Fatma Engür
    3 yıl önce
    Bakım için bir eleman tutmasını neden düşünülmüyor bu kadar işsizlik var devlet yardım ediyor bir bakım elemanı maaşı ve sigortası yatırılırsa onun yanında kalır ve huzur evinden daha iyi bakılır düşüncesindeyım bence sizde düşünün
  • Bursa
    3 yıl önce
    İnsanların evlenmesi ve aile çoluk çocuk sahibi olması gerekiyor. Sen birilerine faydalı olacaksın bakacaksın onlar da sana faydalı olup bakacak. Allah düzeni böyle kurmuş. Amcamıza sağlık afiyet diliyorum Allah'tan.
  • Cennet atik
    3 yıl önce
    Allahım yardımcısı olsun. Ben ..Allahım yardımcısı olsun. Ben o amcaya bakarim huzur evin bakım evine gitmesine gerek. Babama baktigim gibi bakarim????
  • Zeynep Davis
    3 yıl önce
    80 yaşındaki bu beyin rahmetli annesinde herhalde 95 yaş civarındaydı. “Annem öldükten sonra Bana kim bakacak “ demiş. Demek 95 - 100 yaşındaki annesine güveniyordu.
  • Semiye
    3 yıl önce
    Benim eşimde kova hastalı vardı sigir otu iyi geldi şimdi ayakta şükür otu kaynatıp ac karnina aksam sabah içsin 3 ay düzenlemeye baslar
  • Nur Aydemir
    3 yıl önce
    Bir sağlıkçı olarak imkanım olsada Zonguldağa alabilsem ben bakabilsem amcaya .. hiç bir beklentim yok onun küçücük duası yeter rabbim yar ve yardımcısı olsun .
  • Serap kaumak
    3 yıl önce
    Ben bakım evinde calısan personelim hiç bir bakım evi bu durumda kovid 19 nedeniyle hasta almıyor bizim orada alınmıyor dilerim amcama yardım eden birileri olur
  • Nilgün küçükkılınç
    3 yıl önce
    Allah razı olsun sizden, nihat seriner. Bir Arkadaş bu kadar iyi olabilir
  • Yusuf kalkan
    3 yıl önce
    Senin bu güzel yorumuna insanlik dan merhamet den uzak 2 kişi dis layk atmış...umarım durumları bu amcadan kat kat beter olur
  • Aynur ince
    3 yıl önce
    Elif özkan söylediğiniz gibi bir resim yok zaten
  • Aynur inc
    3 yıl önce
    Elif özkan altı değişirken resim yok zaten
  • ELİF Özkan
    3 yıl önce
    Keşke amcanın altını değiştirirken fotoğrafını koymasaydınız.mahremiyet söz konusu.cok güzel bir iş yapmıssınız fakat bu resmin bu şekilde paylaşılmasının doğru bir davranış olmadığını düşünüyorum.kendisi de fotoğrafının bu şekilde internet haberlerine düşmesini istemezdi bence.