6 milyon liralık gümrük kaçağı ürün ele geçirildi: 20 gözaltı

Konya'da kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde polisin düzenlediği operasyonlarda, piyasa değeri toplamda 6 milyon olan gümrük kaçağı ürünlere el konuldu. Operasyonlarda 20 şüpheli gözaltına alındı.

6 milyon liralık gümrük kaçağı ürün ele geçirildi: 20 gözaltı
Editör: Karamanca
20 Aralık 2023 - 11:02 - Güncelleme: 20 Aralık 2023 - 11:04




Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, devletin vergi kayıplarını önlemek ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar sürüyor.

Bu çerçevede onlarca iş yeri, ikamet ve araca yönelik düzenlenen operasyonlarda 2 adet gümrük kaçağı araç motoru, yaklaşık 3 bin adet kaçak silah parçası, 25 litre sahte alkol, 4 şişe alkol aroması, 225 bin adet doldurulmuş makaron ile 38 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 19 adet akıllı saat, 23 adet cep telefonu aksesuarı, biri kırıcı olmak üzere 4 adet matkap, 8 bin 835 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Polis ekipleri ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılan bir diğer operasyonda ise, 13 varil içerisine zulalanmış 2 bin 775 kg elektronik sigara yapımında kullanılan kimyasal ham madde, 54 şişe elektronik sigara likidi ve 1.25 kg nikotin ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak akaryakıt ve elektronik sigara ham maddesinin piyasa değerinin 3.5 milyon lira olduğu belirlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen gümrük kaçağı ürünlerin toplam değerinin 6 milyon lira olduğu belirlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum