5 Adımda Daha Yüksek Maaşlı Bir İş Bulmak

Bazen bir iş için tek nitelikli aday siz olmazsınız. Özgeçmişiniz ve mülakat performansınız tüm kutuları işaretler ama yine de işe alınmazsınız.

5 Adımda Daha Yüksek Maaşlı Bir İş Bulmak
Editör: Karamanca
27 Ekim 2022 - 13:01 - Güncelleme: 27 Ekim 2022 - 13:27




Başvurunuzun en üst sıraya yükseldiğinden emin olmak için "nitelikli" olmanın ötesine geçmeniz gerekir. Rekabetçi bir iş piyasasında güçlü bir izlenim bırakmak zor olabilir, ancak bir işe girmek istiyorsanız bu önemlidir. İşte rakiplerinizi geride bırakmanın 5 yolu.

İş ilanlarını kullanın

Nereden başlayacağınızı bilmek iş arayışınızdaki en zor şey olabilir, ancak iş ilanları süreci basitleştirebilir ve yeni yüksek gelirli işinize en kısa sürede ulaşmanıza yardımcı olabilir!
Çoğu site, odaklanmış bir sonuç listesi oluşturmak için konum, sektör ve maaş gibi ayrıntıları seçebileceğiniz bir "Gelişmiş Arama" seçeneği sunar. Bu özelliği kullanmak, yalnızca bir aday olarak kim olduğunuzla eşleşen işlere başvurduğunuzdan emin olmanın en iyi yollarından biridir.

Araştırmanızı yapın

Potansiyel bir işvereni araştırmak sadece yaklaşan bir mülakata hazırlanmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda size çok önemli bir soruyu cevaplama şansı da verecektir - bu şirket için çalışmak istiyor musunuz?
Şirketin sitesine göz atmak için biraz zaman ayırın. Şu gibi sorular sorun:
  • Misyonları nedir?
  • Ne tür hizmetler sunuyorlar?
  • Ne kadar süredir faaliyet gösteriyorlar?
Ayrıca, genel değerlendirmelerin yanı sıra işten çıkarmalar veya satın almalar gibi üst düzey değişiklikler için yerel ve ulusal medya kaynaklarını da taramalısınız.
Hoşunuza gitmeyen bir şey bulursanız, şimdi öğrenmeniz daha sonra öğrenmenizden iyidir. Hoşunuza giden bir şey bulursanız, ekiplerine neden çok uygun olduğunuzu açıklamak için daha iyi hazırlanmış olursunuz.

Özgeçmişinizin işle eşleştiğinden emin olun

İster inanın ister inanmayın, bir işveren özgeçmişinizin iş tanımına uymadığını fark edecek ve sizi elemesi uzun sürmeyecektir. Bu nedenle, deneyim ve becerilerinizin söz konusu işle eşleştiğinden emin olun.
Bir veri analisti pozisyonu düşünüyorsanız, üniversitedeki garsonluk işinizi çıkarmanın zamanı gelmiş demektir. Dağınıklığı giderin ve uygun olduğunda revizyonlar yapın - kendinizle ilgili yanlış bir imaj sunmak için değil, açık ve hızlı bir şekilde belirtilen iş niteliklerini ve sorumluluklarını ele almak için. CV hazırlarken işe alım uzmanlarını etkilemekte kullanabileceğiniz diğer önemli ipuçlarını şu websitesinde bulabilirsiniz.

Referans vermek için hazırlanın

Herkes bir özgeçmişin değerini bilir ve birçoğumuz ara sıra başvurular için ön yazılar hazırlarız; ancak referanslar bana her zaman al ya da bırak havası vermiştir.
Ancak gerçek bunun tam tersidir. Amerikalı bir kariyer şirketi tarafından yapılan bir ankete göre, işe alım yöneticileri potansiyel adayların %21'ini profesyonel referanslarıyla bağlantı kurduktan sonra değerlendirmeden çıkarıyor. Ancak gerçek bunun tam tersidir.
Referanslarınız -özellikle de eski işverenlerinizden gelenler- işe alınabilirliğinizi büyük ölçüde etkileyebilir.

Uygun şekilde giyinin

Kıyafet yönetmeliği bana bağlı olsaydı, işe desenli taytlar ve kazaklar giyerdim.
Bunun yerine, son mülakatıma nötr bir bluz ve kalem etek giydim ve tabii ki hızmamı arabada bıraktım.
Kıyafetlerimiz ve aksesuarlarımız benzersiz kişiliklerimiz hakkında çok şey söyler, bu da "bir işverenin sizin hakkınızda ne bilmesini istersiniz?" sorusunu akla getirir.
Sizi bir profesyonel olarak görmelerini istiyorsanız, rolünüze uygun giyinin! Kapüşonlu ceketinizi blazer ceketle değiştirin. Kot pantolonunuzu pantolonla değiştirin.
Tanışmanız ister mülakatta ister başvuru formunu alırken olsun, olumlu bir ilk izlenim bırakmak için uygun şekilde giyinin. Mülakatınız video aracılığıyla yapılıyorsa, arka planınızın temiz ve düzenli olduğundan emin olun (yatak başı yok!).

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum