289 kişi Bangladeş'ten Karaman'a getiriliyor

Bangladeş’ten getirilecek olan 289 Türk vatandaşı, Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınmak üzere Karaman'a getiriliyor.

289 kişi Bangladeş'ten Karaman'a getiriliyor
Editör: Karamanca
20 Nisan 2020 - 17:31




Koronavirüs nedeniyle Türkiye’nin uçuş yasağı koyduğu ülkelerde bulunan öğrenci ve vatandaşlar yurda getirilmeye devam ediyor. Yurt dışından Türkiye’ye getirilen vatandaşlar farklı illerdeki yurtlarda 14 günlük karantinaya alınıyor.

Edinilen bilgiye göre, Kırgızistan, Ukrayna, İsrail, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Romanya, İngiltere ve Kosova gibi ülkelerden çok sayıda vatandaş yarın (21 Nisan) günü yurda giriş yapacak. Bu vatandaşlar İstanbul, Manisa, Ankara, Kütahya, Uşak, Bitlis, Niğde ve Yozgat gibi illerde 14 günlük karantinaya alınacak.

Geçtiğimiz günlerde KKTC’den gelerek Karaman’daki yurtlara yerleştirilen vatandaşlar, 14 günlük sürenin tamamlanmasıyla memleketlerine gönderilmişti. Tahliyenin tamamlanmasıyla boşalan yurtlar yarın Bangladeş’ten gelen vatandaşları misafir edecek. Bangladeş’ten Türkiye’ye getirilecek olan 289 vatandaşı taşıyan uçağın yarın akşam saatlerinde Konya havaalanına iniş yapması bekleniyor.

Öğrenci ve vatandaşlardan oluşan 289 kişi buradaki işlemlerin ardından otobüslerle Karaman’a getirilerek güvenlik önlemleri altında karantinaya alınacakları yurtlara yerleştirilecek.

Haber/Karamanca.net

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum