0850 Hat Alma Avantajları

Kobikom üzerinden 0850 hat alma işlemi işletmelere iletişim altyapılarını güçlendirmek başta olmak üzere birçok farklı avantaj sağlar.

0850 Hat Alma Avantajları
Editör: Karamanca
25 Ağustos 2021 - 16:32 - Güncelleme: 25 Ağustos 2021 - 16:43




0850 hat alarak işletmeler konumundan bağımsız numara kullanma imkanından yararlanırlar. İnternet erişiminin olduğu her yerde 0850 numara kullanmak mümkündür. Kablo kirliliğinden ve bakım ihtiyacından kurtulmayı sağlamasının yanı sıra 0850 hat arama maliyetlerini de %70-80 oranında azaltır. Sabit hat ücreti ödenmeyen 0850’li numaralar arasından işletmeye özel ve kolayca akılda kalabilecek bir seçim yapma imkanı vardır. Sınırsız çağrı özelliği ile müşteri kaybı önlenebilir, kurumsal kimlik oluşturma yolunda bir avantaj elde edilebilir ve telefon faturaları yarı yarıya azaltılabilir. Gelen çağrılar için yönlendirme ücreti ödenmez, gelen ve giden çağrıların anlık olarak raporlanması imkanı elde edilir. 0850’li numara HD ses kalitesi ile mobil telefon üzerinden kullanılabilir.

VoIP uyumlu 0850’li numaralar SIP cihazlarla ya da uygulamalarla internet erişiminin olduğu her yerde kullanılabilen sabit numaralardır. Birçok kurumsal işletme SIP tabanlı ve konumundan bağımsız sabit numaralar olan 0850’li numaraları kullanmayı tercih etmektedir. Hem teknik hem mali açıdan işletmelere birçok avantaj ile geleneksek PTSN ya da ISDN numaralarda olmayan gelişmiş özellikler sunar. 0850’li hatların bağlantısı için bakır telefon hatlarındakinin aksine fiziksel kablo kullanımı gerekli değildir.

0850’li numaralar santral ile, yönlendirme ile ve uygulama ile kullanılabilir. Santral ile olan kullanımda KobiPBX IP santral, mevcut IP PBX santral ya da mevcut Analog santral üzerinden kullanım tercih edilebilir. Yönlendirme ile kullanım IVR üzerinden yönlendirme ya da direkt yönlendirme şeklinde olabilir. Uygulama ile kullanım da bilgisayar ya  da mobil uygulama aracılığı ile yapılabilir.

0850 hat alma işlemi kobikom.com.tr adresindeki Gelişmiş Numara Seçme sayfasından ücretsiz ya da ücretli özel bir 0850’li numara seçilerek başlatılabilir. Ardından Online Abonelik sayfasındaki yönlendirmelere göre gerekli bilgiler girilmelidir. Bu işlemlerin tamamlanması ile birlikte kendi adınıza ya da işletmeniz için 0850 numara tahsis edebilirsiniz.
KobiPBX Bulut Santral Özellikleri İle Tanıştınız mı?

KobiPBX Bulut Santral hizmeti diğer bir deyişle IP santral işletmelerin santral ihtiyaçlarının tamamını karşılamasının yanı sıra geleneksel santrallerde bulunmayan birçok gelişmiş özelikten de yararlanma imkanı sağlar. IP santral ile eş zamanlı sınırsız sayıda çağrı almak ve sahip olunan dahili sayısı kadar dış arama yapmak mümkündür. KobiPBX Bulut Santral her ölçekteki işletmelerin ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacak özelliklere sahiptir. İşletmeler hali hazırda kullanmış oldukları PSTN/ISDN numaralarını Kobikom’a taşımaları durumunda SIP uyumlu numara haline getirebilir ve herhangi bir aracı cihaza gereksinim duymaksızın kullanmaya başlayabilirler. IP Santral üzerinden yapılan konuşmalar standart olarak 3 ay süre ile saklanmaktadır. 444’lü numaraların altında çalışan ISDN ya da PSTN numara türüne göre Gateway kullanılması yoluyla 444’lü numaraya gelen çağrılar Bulut Santral’e bağlanabilir. Aynı zamanda Bulut Santral’e dahili numara sayısı kadar dış hat tanımlanması mümkündür. 

IP santral sayesinde işletmelerin hizmet kalitesinin artırılması mümkündür. Çağrı sonrası gerçekleştirilen müşteri memnuniyet anketi ile müşterilerin, çalışanların vermiş olduğu hizmetten ne kadar memnun kaldığının ölçümlenmesi mümkün olabilmektedir. Görüşmenin ardından çağrı anket modülüne aktarılmasıyla müşterilerin farklı başlıklardaki düşüncelerini tuşlama yöntemiyle belirtme imkanı bulmaktadır. 

IP santral hizmetlerinin arayanı öncelikleştirme özelliği sayesinde bazı müşterilerin VIP olarak karşılanması mümkün olmaktadır. İşletme tarafından belirlenen numaralar aradığı zaman çağrı kuyruğunda beklenen çağrıların önüne alınması ve öncelikli olarak cevaplandırılması sayesinde VIP müşteri hizmetleri sunulabilmektedir.

Santrale gelen son çağrının ilgili temsilciye aktarılması özelliği sayesinde temsilcinin aradığı kişi işletmenin ana numarasını geri aradığı zaman IP santral arayan numarayı en son kimin aradığını hafızasında tutup gelen çağrıyı doğrudan ilgili temsilciye düşürebilmektedir. Bu özellik sayesinde hem arayan kişiye zaman tasarrufu sağlanır hem şirket santrali meşgul edilmemiş olur.

Kullanıcıların meşgul ya müsait olduğu, sistem üzerindeki aktif çağrılar gerçek zamanlı olarak izlenebileceği gibi çağrı yoğunluğu ekran üzerinden takip edilebilir. Müsait olan dahili abonelerin üzerine tıklanarak bilgisayar üzerinden çağrı başlatılabilir. Hangi kuyrukta kaç adet çağrının beklediği ve kuyruktaki bekleme süreleri anlık olarak görüntülenebilir.

Bulut santral üzerinden yapılan görüşmelerin maliyetleri anlık olarak görülebilir. Bulut santral hizmetine ilaveten VoIP hizmet sağlayıcı olarak hizmet verilen müşterilerin arama maliyetleri ve paketlerinde kalan dakikalar anlık olarak görüntülenebilir.

TTS entegrasyon özelliği sayesinde web servis API aracılığıyla santrale gönderilen metinler TSS yardımıyla sese çevrilebilir ve anlık olarak okutulabilir. Böylece CRM gibi farklı yazılımlardan alınan dinamik veriler ses dosyasına çevrilip gerçek zamanlı olarak dinletilebilir.

Geriye dönük çağrıların anlık olarak raporlanabilmesi özelliğiyle şirkete gelen kaçan çağrıların listesi anlık ya da geriye dönük olarak raporlanabilir. Kaçan çağrının hangi kuyrukta ne kadar süreyle hatta bekledikten sonra kapattığı ayrıntılı olarak görüntülenebilir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum