Özel Karaman Hastanesi HOKAF'tan tam not aldı

Hollanda Karamanlılar Vakfı yöneticileri yaptıkları ziyarette Özel Karaman Hastanesi’ne tam not ..

Özel Karaman Hastanesi HOKAF'tan tam not aldı
Editör: Karamanca
08 Ağustos 2019 - 09:17




Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAF) yöneticileri yaptıkları ziyarette Özel Karaman Hastanesi’ne tam not verdiler.

Başkan Mustafa Duyar ve beraberindeki HOKAF heyeti Özel Karaman Hastanesi’ndeki kahvaltıda bir araya geldi. Yönetim kurulu başkanı Doktor Mehmet Polat’tan hastane hakkında bilgiler alan HOKAF heyeti, Karamanlı gurbetçilerin sağlık açısından beklentilerini ve hassasiyetlerini iletti. Türkiye’nin sağlık sektöründe önemli bir noktaya geldiğine değinen Doktor Mehmet Polat, ‘’Ülkemiz, sağlık alanında kat ettiği yol neticesinde gurbetçi hemşerilerimizin yanı sıra ‘sağlık turizmi’ diyebileceğimiz alanda da oldukça büyük bir kitleye hitap ediyor. Son yıllarda çeşitli rahatsızlıklarından dolayı ülkemize tedavi olmak üzere gelen turist sayısında artış olduğunu gözlemliyoruz’’ dedi.

Bilindiğinin aksine birçok Avrupalı sigorta şirketi ile anlaşmaları olduğunu söyleyen Polat konuşmasında; ‘’Karaman’da hizmete başladığımız günden itibaren öncelikli işimiz hemşerilerimizdeki yanlış ve eksik bilgileri düzeltmek oldu. İl genelinde yaptığımız görüşmelerle çeşitli meslek dallarından vatandaşlarımızı sağlık alanındaki gelişmeler ve hasta hakları konularında bilgilendirdik. Öte yandan özellikle yurt dışı programlarına gerçekleştirdiğimiz katılımlarda yaptığımız sunumlarla, yurt dışı sigortalı veya yurt dışı özel sigortalı gurbetçilerimize, hastanemizde faydalanacakları ayrıcalıklardan bahsettik. Yurt dışındaki sigortalarının ülkemizde sağladığı hak ve imkânları tüm detayları ile öğrenen gurbetçilerimizde, tedavi açısından kendi memleketlerini tercih etme fikrinin giderek arttığını söyleyebiliriz.

Özel Karaman Hastanesi yönetimi olarak gurbetçi hemşerilerimizin;  3 veya 4 haftalık tatil sürelerini eş-dost-akraba ziyareti, bireysel kafa dinleme ve sıla-i rahim şekline bölmek sureti ile nasıl dilimlendirdiklerini biliyoruz. Aile bireyleri ile aylar öncesinden tasarlanan bu sıla programının aksamaması için, herhangi bir gurbetçi hastamızın teşhis-tedavi sürecini aceleye getirmeden fakat, olabilecek en kısa sürede tamamlıyoruz. Ayrıca Hollanda merkezli yurt dışı temsilciliğimiz vesilesi ile hasta-doktor ve hastane bağının kopmamasını sağlıyoruz. Biz gurbetçi hemşerilerimizin sadece memleket ziyaretlerinde gördükleri bir kurum değil, sağlık alanında her an yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyor, çalışma ve büyüme adımlarımızı ona göre atıyoruz. Hollanda ile başlayan yurt dışı temsilcilikleri çalışmamızı yaymak ve diğer Avrupa ülkelerine yayılmak başlıca hedeflerimiz arasındadır’’ diye söyledi.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette HOKAF heyeti, Özel Karaman Hastanesi koşullarının hasta açısından yerinde olduğuna dikkat çekerek, hastane yönetiminin gurbetçilerle olan tedavi ilişkisini tebrik ettiler. Birçok yönüyle Karaman’ın konuşulduğu sohbet sonrası heyet, Özel Karaman Hastanesi’nde tedavi gören HOKAF başkan yardımcısı İlhami Gülmüş’ün annesi Perihan Gülmüş’ü ziyaret etti. Tedavisi devam eden Perihan Gülmüş hakkında Doktor Mehmet Polat’tan bilgi alan HOKAF heyetinin ziyareti, hastane önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

doktor mehmet polat

mustafa uyar

hokaf karaman hastanesi

özel karaman hastanesi

karaman özel hastane

karaman hastane

hokaf

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum