Karaman'da Ak Partili başkandan skandal sözler

Ak Partili Sarıveliler belediye başkanı, aynı zamanda belediye başkan adayı Hayri Samur’un ..

Karaman'da Ak Partili başkandan skandal sözler
Editör: Karamanca
05 Mart 2019 - 13:19




Ak Partili Sarıveliler belediye başkanı, aynı zamanda belediye başkan adayı Hayri Samur’un sözlerine sert tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda 31 Mart Mahalli İdareler seçimi ile ilgili görüşlerini paylaşan Hayri Samur, skandal sözler sarfetmişti. Sunucunun bir sorusuna; ‘’1 Nisan’da atıma bineceğim, bunu herkes bilir ve diğer adaylarda benim atımı tutacaklar, ben buna inanıyorum’’ diyerek cevap vermişti. Bu sözler ilçede tepki ile karşılanırken, Milliyetçi Hareket Partisi Sarıveliler ilçe başkanı Kasım Tunç haber sitemize bir açıklama yaparak o sözleri kınadı. Belediye başkanı Hayri Samur’un sözlerinin ilçede kutuplaşmayı tetikleyeceğini belirten Kasım Tunç, ‘’Program maksadını aşmıştır’’ dedi.

Tunç açıklamasında; ‘’Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Demokrasi ise siyasal denetimin; doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimidir. Dolayısı ile kendisini atın üzerinde diğer adayları da atın bir yerinden tutacağını iddia eder bir söylem, söyleyenin demokrasiyi anlamadığını, siyaseti şahsi hırs ve çıkarları için kullanacağını gösterir. Hangi partiden olursa olsun ilçemizdeki bütün belediye başkan adayları bizim için azami derecede saygıyı hak eden kişilerdir. Her parti kendi politika ve hedeflerini kamuoyu ile paylaşarak halkın teveccühünü kazanmaya çalışır. Bunun aksi, kutuplaşmayı, kinleşmeyi ve nefreti doğurur. Hayri Bey bu söylemleri ile makamı ne denli hırsla istediğini, memleket geleceği adına bir kaygı taşımadığını ortaya koymuştur.

Kendisi ile aynı demokratik yarışa girenleri hedef alan bu sözleri kabul etmemiz mümkün değildir. Cumhur ittifakı adına zerrece bir şuur olmadığının dışa vurmuşluğu olarak yorumladığımız o sözlerin, mensubu olduğu partisince hesabının sorulacağını ümit ediyoruz. Siyasetin bazı insanları uzman, bazı insanları azman yaptığı bir süreçte herkes kimlerle yol kat edeceğine dikkat etmelidir. Şahısların bilinçaltlarındaki eziklik buhranından sıyrılmak için girdikleri ağalık heveslerinin, paşa keyiflerine kâhya arayışlarının ve müptezel söylemlerinin yeri siyaset değildir. Siyasetin hedefi insanı refah içinde yaşatmaktır. İnsanı köleleştirmek, kendisinden aşağıda konumlamak ve atın yelesi mesafesinde görmek değildir. Bu sözlerin hesapsız, sorgusuz bırakılması ilçede Cumhur ittifakı inancını kırar. Şiddetle kınıyorum’’ diye konuştu.

kasım tunç

 

5272

YORUMLAR

  • 0 Yorum