Parmak ısırtan, diyet bozduran lezzetler Karaman'da!

Yöresindeki tadların yanı sıra birçok medeniyete dair lezzetleri bünyesinde barındırarak ender ..

Parmak ısırtan, diyet bozduran lezzetler Karaman'da!
Editör: Karamanca
09 Ocak 2019 - 15:10




Yöresindeki tadların yanı sıra birçok medeniyete dair lezzetleri bünyesinde barındırarak ender bir çeşitlilik oluşturan Hatay mutfağı, Karamanlının beğenisini kazandı.

Özellikle bulunduğu coğrafi konum ve komşusu olan bölgelerde dikkate alındığında, birçok mutfakla kurduğu etkileşim sayesinde Hatay mutfağının, ne kadar zengin bir lezzet yelpazesi olduğunu anlayabiliyoruz. Bu lezzet yelpazesi damak zevkinin yanı sıra yemek sektöründeki birçok alışkanlığı da değiştirmeyi başardı. Öncelikle büyükşehirlerde başlayan bu değişim hızla Anadolu’nun bütün illerinde yayıldı. Yemek sektöründe lezzetine ve sunumuna güvenen firmaların çoğunluğunda mutfak kültürü ile birlikte tabelalar da ‘Hatay’ lehine değişiyor. Artık gerek iş gezisi gerekse başkaca sebeplerde yaptığımız seyahatlerde öncekine nazaran ‘Hatay mutfağı, Hatay sofrası’ gibi mekan isimlerini sıklıkla görebiliyoruz.

Bu sofranın lezzetlerine ulaşmak için ilk fırsatta Hatay’a gitmenize gerek yok. Karaman bir yılı aşkın süredir, bu kadim şehrin eşsiz lezzetine ev sahipliği yapan şanslı şehirlerden biri. Ahiosman Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerine faaliyet gösteren Hatay Sofrası, Karamanlılara bugüne kadar tatmadığı birçok çeşit ile hizmet veriyor. Oruk, Humus, Fellah Köftesi, Muhammara, Mütebbel, Kağıt Kebabı, Zahter Salatası, Belen Tava ve Borani bunlardan sadece birkaçı. Sulu yemekleri, kebapları, meze ve tatlıları ile Hatay mutfağının dillere destan yazdıran, diyet bozduran lezzetleri bu işyerinde müşteri ile buluşuyor. Domates, soğan ve etin eksik olmadığı sebze yemeklerinde baharat ve salça bolca kullanılıyor ancak, gerek kıvamlama gerekse pişirme yöntemleri nedeniyle kesinlikle bir tabakla yetinmeyeceğiniz iştah patlaması yapıyor.

Özellikle et yemek isteyenler için et ve sebzenin en özel buluşmalarından olan tepsi kebabını deneyebilirsiniz. Ayrıca Pöç ve kebap çeşitleri, et yemek isteyenler için bütün bildiklerini unututup Hatay Sofrası’nda denenmesi gereken lezzetlerden. Kısaca Türk, Arap ve Yörük mutfağının harmanlanması diyebileceğimiz Hatay Sofrası; asırlar boyu kardeşlik içerisinde yaşamış insanların kendilerinde olana bir birlerinden öğrendiklerini katması ile bu denli zenginleşmiş. Özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsiminde Hatay Sofrası’na uğramak; Ortadoğu ve Akdeniz sıcaklığını, Çukurova’nın doğallığını ve asırlık kültürü yakından tanımanıza neden olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Hatay Sofrası iletişim bilgileri;
Ahiosman Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi
(0338) 212 50 50

hatay sofrası

karaman hatay sofrası

kebap

karamanda

karaman kebap

hatay sofrası karaman

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum