Karaman'ın O ilçesinde kar tatili

Karaman'ın yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

Karaman'ın O ilçesinde kar tatili
Editör: Karamanca
06 Ocak 2019 - 18:24




Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Taşeli bölgesinde bulunan Sarıveliler Başta olmak üzere Ermenek ve Başyayla ilçelerinde 05.01.2019 gününden itibaren yer yer şiddetli tipi halinde yağan kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığının ilçe merkezlerinde 60 cm yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştığı gözlemlendi.

Edilinen bilgiye göre; Özellikle Karamanın Sarıveliler İlçesinde ulaşımın güçlükle sağlandığı, Belediye Ekiplerinin 24 saat esasına göre karla mücadele ettikleri öğrenildi.

Emenek-Konya ve Sarıveliler Konya-Karaman yolunda ise ulaşım kontrollü bir şekilde güçlükle sağlanıyor. Sarıveliler Konya-Karaman yolunda bulunan Karahasan geçidi ve Belpınarı geçitlerinde kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığı ve zaman zaman ulaşıma kapandığı bildirildi. Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü ekipleri zincirsiz ve çekme halatı bulunmayan hiç bir  aracın kesinlikle trafiğe çıkmaması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Öte yandan Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Olumsuz hava koşulları nedeniyle 07.01.2009 Pazartesi günü Eğitim ve Öğretime 1 gün ara verildi'' denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum