Reklam

Karaman'da hazine arayan defineciler yakalandı

Karaman’da 5 kafadarın günler süren hazine bulma hayali karakolda son buldu.

Karaman'da hazine arayan defineciler yakalandı
Editör: Karamanca
12 Kasım 2018 - 12:24




Edinilen bilgiye göre, Zengen Köyü sınırları içerisinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı alan Karaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon yaptı. Ekipler düzenledikleri operasyonda; definecilerin kazdıkları 6 metrelik tünelin sonunda 2 metre genişliğinde ve 6 metre derinliğinde bir çukur açtığını, oradan da yine 3 metrelik bir tünel kazıldığını tespit etti. Toplamda 15 metre kazı yapılan tünele AFAD ekipleri sevk edilerek inceleme yapıldı.

Tünelde kazı yapmakta kullanılan malzemelerin yanı sıra kaya kırmakta kullanılacağı tahmin edilen patlayıcı ele geçirildi. Öte yandan görgü tanıkları operasyon sırasında tünelde bir miktar soğan olduğunu iddia etti. Jandarma ekipleri konuyla ilgili olarak S.G, S.K, O.Y, A.O. ve U.G'yi gözaltına aldı. Şahıslar gözaltındaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay yerinde ele geçirilen patlayıcı ise Karaman Emniyet Müdürlüğü bomba uzman ekibi tarafından patlatılarak imha edildi. Adliyeye çıkartılan 5 kişiden S. G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

zengen define

zengen de tarihi eser

karaman tarihi eser operasyonu

karaman zengen

karamanda

YORUMLAR

  • 0 Yorum