Hızlı satış taze ürün demektir

Karaman’da et, piliç ve süt ürünleri sektörünün güçlü firmalarından Aktekke Et Piliç Süt Ürünleri yetkilisi Recep Lale, Türkiye'nin önde gelen ekonomi dergilerinden Para Dergisi'ne röportaj verdi. Röportaj şöyle;

Hızlı satış taze ürün demektir
Editör: Karamanca
28 Eylül 2018 - 12:11




Karaman’da et, piliç ve süt ürünleri sektörünün güçlü firmalarından Aktekke Et Piliç Süt Ürünleri yetkilisi Recep Lale, damak tadının hızlı satışla sağlanacağını belirterek ‘’Ürünün rafa girmesi de satışı da hızlı olmalıdır’’ dedi.

Yumurta ve tavuğun günlük protein ihtiyacının önemli kısmını karşıladığını söyleyen Recep Lale; ‘’Tavukçuluk sektörü halkın protein ihtiyacının en ekonomik yollarla karşılanması gibi önemli bir rol üstlendi. Aynı zamanda yeterli miktarda, güvenilen ve besleyici gıdaya erişilebilirliğin sağlanması gibi mühim bir rolümüz daha var. Öte yandan halkın da güvenilir gıdanın tespiti noktasında ciddi şüphesi olduğundan, birçok farklı denetimden geçmiş marka ürünleri en taze şekliyle bulundurmak bir firma için en önemli durum haline geliyor. Bu önemle birlikte, bir firmayı aranılan nokta haline getiren sebep, hızlı satıştır. Aynı marka, aynı pişirme yöntemi ve aynı oranlardaki katkılarla hazırlanmış bir yemeğin bir öncekine göre lezzetinin değişim göstermesi ürün tazeliği ile ilgili bir durumdur. Tüketildiği zaman duyuları harekete geçiren gıdanın her zaman aynı tazelikte raf veya tezgâhta olması gerekir.

Kapasitesi giderek büyüyen ve bu hızlı büyüme nedeniyle birtakım eleştirilerin odağı olan tavuk, kendisini defalarca akladı. Uzmanlar yumurta veya tavuğun yapısına laboratuvar ortamında müdahale edilmesinin mümkün olmadığını kanıtladı. Bireyler hem kendilerinin hem de çocuklarının doğru beslenip beslenmedikleri konusunda hep kaygı taşırlar. Bu nedenle bilgi kirliliğine karşı bilimsel araştırmalara kulak vermeliyiz. Halkı yediği içtiği ile kavgalı hale getirerek en önemli protein kaynaklarından uzaklaştırmış oluruz. Bununla birlikte yetersiz ve dengesiz beslenme gelecekte toplumsal, ekonomik ve bireysel sağlık sorunlarına neden olur. Özellikle belirtmek isterim ki, hızlı satışın yapıldığı bir firmada güvenilir marka tavuk eti gönül rahatlığıyla tüketilebilecek bir besindir’’ diye kaydetti.

Süt ürünlerinde halkın saf ve doğal olana dönmek istediği söyleyen Aktekke Et Piliç Süt Ürünleri yetkilisi Recep Lale, ‘’Her geçen gün organik gıda ürünlerine olan talep artış gösteriyor. Süt ürünlerinin besin değerlerinin yüksekliği, üretim aşamasında kimyasallardan uzak durulması, tüketici açısından dikkat edilen özellikler. Tüketici bu özellikleri bölgedeki süt ürünleri imal eden markalarda görüyor. Karaman’ın bir tarım ve hayvancılık şehri olduğu dikkate alındığında tüketici, kendisinin veya bir yakınının küçükbaş ve büyükbaşlardan elde ettiği sütün hangi firmaya gittiğini biliyor. Hal böyle olunca işletmelerimizde besici ile üretici arasında bağ kurmuş firmaların ürünlerine yer vermeye özen gösteriyoruz. Şehirde hayvancılığın devamlılığı için bölgesel firmaların kalkınmasını kendi kalkınması olarak gören besici, bizim de ilimizdeki perakende sektöründe sürekli oyuncu olmamız açısından yol gösteriyor.

Artık rekabet, her firmayı bir diğerinden ayıran nitelik ve özellikler üzerinde yaşanıyor. Firma olarak bir ürünün raf ömrü mühletini doldurmasına asla izin vermeyiz, bizim için her ürünün raf ömrü belirtilen ömrün yarısıdır. Bütün şubelerimizde buna dikkat eder, bu özelliğimizle sektörde ilerleyişimizi sürdürürüz’’ diye konuştu.

recep lale

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum