BBP il başkanından gaziler günü mesajı

Büyük Birlik Partisi Karaman İl Başkanı Ömer Çolak, bir mesaj yayımlayarak gaziler günü kutladı. Çolak açıklamasında şu sözlere yer verdi;

BBP il başkanından gaziler günü mesajı
Editör: Karamanca
20 Eylül 2018 - 10:13




''Şair; “Bayrakları, bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” demiştir. Gerçekten de toprağı suyla yoğurursanız çamur, kanla yoğurursanız vatan olur. Vatanımızı bizlere kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Türk ulusu olarak onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Her Türk çocuğunu annesi ve ninesi, şehitlik ve gazilik ninnileriyle büyütmüş, askere giderken de : “Haydi oğlum, haydi git. Ya gazi ol, ya şehit.” diyerek uğurlamış, vatanı için feda etmekten çekinmemişti.

Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve milletçe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Bütün bunlardan dolayı onlara saygı ve sevgi duyuyoruz.

Dinimiz vatan sevgisini, “ Vatan sevgisi, imandandır.” diyerek belirmiştir. Savaşta ölenler şehit, yaralananlar ise gazi unvanı ile onurlandırılmıştır. Türk ulusu için bu iki kavram da çok önemlidir. Manevi rütbelerin en yükseğidir.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum