Reklam

Barışı sağlanmamış imar sosyal donatıda eksikliğe neden olur!

Hükümetin ’50 yıllık soruna çözüm getiriyoruz’ diyerek başlattığı İmar Barışı’na Karaman’da..

Barışı sağlanmamış imar sosyal donatıda eksikliğe neden olur!
Editör: Karamanca
18 Temmuz 2018 - 09:10




Hükümetin ’50 yıllık soruna çözüm getiriyoruz’ diyerek başlattığı İmar Barışı’na Karaman’da başvurular sürüyor.

Geçmiş tarihlerde ülkemizde 13 ayrı imar affı yapıldığını, ancak bu afların kalıcı bir çözüm getirmediğini belirten Karyap Mühendislik yetkilisi Osman Güngör, ‘’Karamanlı hemşerilerimiz 31 Ekim’de sona erecek olan İmar Barışı fırsatını kaçırmamalı’’ dedi. Karaman’ın taşra bölgelerinden göç verirken merkeze göç aldığına dikkat çeken Güngör; ‘’Karaman’ın son 30 yılı ele alındığında gelişen OSB istihdamı ve Üniversite gibi nedenlerle hızla konut ihtiyacının ortaya çıktığını, ancak bununla birlikte sağlıksız, iskansız, kimliksiz yapıların arttığını gözlemleyebiliriz.

Bir önceki Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamasına göre Ülke genelinde imara aykırılık teşkil eden yapı oranı yüzde ellinin üzerinde. Hal böyle olunca belediyeye uğramadan yapılan binalar, ruhsata aykırı eklentiler yapılan yapıları çokça görebiliyoruz. Öte yandan bu sorunlar mülkün istikbalini karamsar bir duruma sokarken, barışı sağlanmamış imarlar otopark, park ve okul gibi sosyal donatı alanlarının eksik kalmasını sağlar. Dolayısı ile bu sorun mülk sahibinin bireysel sorunu olmaktan öte toplumsal bir sorun haline gelir’’ diyerek, vatandaşların müracaatlarını bir an evvel yapması gerektiğini vurguladı.

Karyap Mühendislik olarak Karaman’da vatandaşlara imar barışı konusunda yol göstericilik yaptıklarını söyleyen Osman Güngör; ‘’Firma olarak hemşerilerimize imar barışı başvurusu, proje hazırlanması, yapı kayıt belgesi, kat ittifak ve kat mülkiyeti kurulması gibi birçok konuda yardımcı oluyoruz. Böylelikle son günü 31 Ekim olan imar barışı süresi içerisinde problemlerin hızlıca giderilmesine katkıda bulunuyoruz. Bu fırsatın değerlendirilmesi bir takım aykırılıklardan dolayı yıkım kararı ve para cezası gibi durumları da ortadan kaldırıyor. Çok geniş konuları kapsayan ve yıllardır süren bir sorunun ortadan kaldırılması adına yapılması gereken işlemlerde hemşerilerimize destek vermeye hazırız’’ diye belirtti.

Karyap Mühendislik; Sekiçeşme Mahallesi Atatürk Bulvarı No:94/10 adresinde (Karaman Belediyesi karşısı) faaliyet gösterirken, bilgi almak isteyenler 0554 562 2232 numaralı hattan ulaşabiliyor.

osman güngör

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum