Koruyucu aile dehşeti

Konya’da kocasını öldüren kadının cezaevine girmesiyle ortada kalan çocuğu alan koruyucu

Koruyucu aile dehşeti
Editör: Karamanca
06 Temmuz 2018 - 10:46




Konya’da kocasını öldüren kadının cezaevine girmesiyle ortada kalan çocuğu alan koruyucu ailenin şiddet uyguladığı iddia edildi.

İddiaya göre, geçtiğimiz yıl kocasını öldürdükten sonra cezaevine giren annenin 2011 doğumlu erkek çocuğu Sosyal Hizmetler yurduna yerleştirilir. Bir süre yurtta kalan mağdur çocuk daha sonra S. K. ve S. K. isimli çifte koruyucu aile olarak verilir. Küçük yaşta birçok badire atlanan çocuğun başına gelenler bununla da kalmaz ve koruyucu olsunlar diye verilen ailede şiddet görür. Sosyal Hizmetler görevlisinin cezaevindeki hükümlü annesine göstermek üzere koruyucu aileden alarak götürdüğü çocuğun vücudunun çeşitli yerlerinde sigara söndürüldüğünü fark etmesi üzerine adli işlem başlatılır.

Ayrıca mağdur çocuğun adli işlem görevlilerince alınan ifadesinde, yaramazlık yaptığı gerekçesi ile koruyucu aile tarafından kendisine yapılan zulmü anlattığı öğrenildi. Çocuğun yapılan muayenesinde vücudunun çeşitli bölgelerinde 15 adet sigara yanığı olduğu tespit edildi. Olayla ilgili adli süreç devam ederken, mağdurun aynı aileye verilmesinden ve olayın ört bas edilmesinden endişe ediliyor.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum