Karaman Tıp Fakültesi Resmi Gazete'de

Karaman'a Tıp Fakültesi gelecek mi gelmeyecek mi tartışmalarına son nokta koyuldu.

Karaman Tıp Fakültesi Resmi Gazete'de
Editör: Karamanca
13 Haziran 2018 - 23:27




Geçtiğimiz günlerde Ak Partili yetkililer tarafından Karaman'a Tıp Fakültesi açılacağı yönündeki açıklamaların ardından CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Atakan Ünver’in sözleri gündeme damga vurmuştu. Ünver; ‘’16 yıldır Karaman’a Tıp Fakültesi kazandıramayanlar, yine her seçim öncesi gibi seçime yönelik algı yaratma çabasıyla ve seçime beş kala müjde vererek hemşerilerimin oyunu almak peşindeler’’ sözleriyle Ak Parti milletvekili Recep Şekeri’i hedef göstererek ‘’Seçim balonu’’ ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan Recep Şeker ise Ünver’in açıklamasının ardından bazı medya organlarına verdiği demecinde; ‘’Bizim o dönemde hazırladığımız protokol faaliyete geçme aşamasında iken YÖK bir karar alarak bizim pozisyonumuzda olan, yani üniversitesi başka ilde olan şube açma işlemini yasakladı. Ayrıca 750 nüfus şartına karşılık bizler, Ereğli, Karapınar, Mut ve Güneysınır gibi bölgelerin buradan sağlık hizmeti aldığını belirttik. Yani sürecin başından sonuna takipçisi olduğumuzdan sonunda bu önemli hizmeti şehrimize kazandırıyoruz’’ sözlerine yer vermişti.

Son olarak Bakanlar Kurulundan geçen Tıp Fakültesi kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da imzalanarak resmi gazetede yer aldı. Böylelikle balon tartışmaları son bulurken, Karaman’ın bölgede sağlık alanında önemli bir şehir haline geleceği öngörülüyor.

karaman tıp fakültesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum