Başbakan açıkladı: MHP iktidar ortağı olacak

Başbakan Binali Yıldırım, ittifakın seçimden sonraki süreçte oluşacak yeni kabineye de..

Başbakan açıkladı: MHP iktidar ortağı olacak
Editör: Karamanca
11 Haziran 2018 - 22:09




Başbakan Yıldırım gazetecilerin, 'Seçimden sonra ittifak dağılacak mı?' sorusuna; “Münferit şeyler de olabilir, bunu genele yaymak doğru olmaz. Cumhur İttifakı iyi gidiyor hiçbir sıkıntımız yok. Özü başlangıcı 2016 Ekim’dir. 15 Temmuz’dan sonra ittifakın temelleri atıldı. Nihayet 24 Haziran seçimleri öncesi de yasal alt yapısı hazırlandı, yolumuza devam ediyoruz. Sahada ittifakın ruhunu zedeleyen bir şey ile karşılaşmadık. Biz bir sıkıntı yaşamadık” şeklinde cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, ittifakın seçimden sonraki süreçte oluşacak yeni yönetim kademelerine de yansıyacağını söyledi. Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında seçimden sonraki sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgiler verdi.

Spikerin sorusu üzerine Başbakan yıldırım; ''Cumhurbaşkanımızın oluşturacağı yönetim kademelerinde mutlaka, arzu edilirse ittifakın ruhuna uygun bir kadro görebiliriz.'' diyerek Ülkücü kadroları işaret etti.

Öte yandan programda Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı Edip Semih Yalçın'ın ismi önemli bir görev için spiker tarafından soruldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın bu sözleri sonrası MHP'nin yeni süreçte iktidar ortağı olacağına kesin gözle bakılıyor.


5225

YORUMLAR

  • 0 Yorum