Karaman'da O isim aday adayı oluyor?

Son yılların Karaman siyaseti, ‘Benimsemek, bizden bilmek-görmek’ anlamında oldukça vasat ...

Karaman'da O isim aday adayı oluyor?
Editör: Karamanca
26 Nisan 2018 - 13:20




Son yılların Karaman siyaseti, ‘Benimsemek, bizden bilmek-görmek’ anlamında oldukça vasat geçti. Özellikle Milletvekilleri ile halkın yıldızı bir türlü barışmadı, vatandaş kendi seçtiği vekilini en çok kendisine uzak gördü. Bu manzara içerisinde hem Karaman’ın yerlisi olmak, hem de seçildiği teşkilatın uzun zaman içerisinde görev yapmış olmak oldukça önem kazandı. Yaklaşan seçimler öncesi her gün farklı bir isim aday adaylığı için konuşula dursun, herkesin içine sinebilecek, kabul görecek ve desteklenecek bir isim bugün yola çıktı.

Toprağa yaşam veren çiftçilerin, her doğan çocuğunu geleceğe dair bir umut gören eli nasırlı kadınların, hayata dair bütün yükleri omuzlamış babaların ve onca telaşın arasında her şeyin değişeceğine inanmış çocukların gasaba taşından inşa edilmiş evlerde yaşadığı yerde! Yollarbaşı’nda bugün farklı bir gurur ve heyecan var. Anadolu’da her köy, suyunu içip, tozunu yutmuş çocukların ileride önemli bir Devlet görevine gelmesiyle övünür ya hani. İşte bugün Yollarbaşı’nda bir isim için ‘Büyük adam olacak’ sözü sıklıkla kullanılıyor.

Yollarbaşı’nda tarım, hayvancılık işlerinin yanında İnşaat ustası da olan Bekir Ankaralı, bugün o heyecanı doruk noktada yaşayacak olanlardan biri. Yıllar evvel her seher vakti ağıldan çıkartılan sürüyü önüne katıp otlatması için yolcu ettiği küçük oğlunun, milletvekili aday adayı olduğunu öğrenince nasıl heyecanlanıp, nasıl gururlanacak kim bilir. Aslında hepimiz biliriz; ‘’Benim oğlan aday adayı’’ diye başlayan cümlelerle köy kahvesinde erkekler, kapı önünde kadınlar çoktan başlamıştır muhabbete. Tıpkı; çoğu zaman basın sektöründe birlikte mesai harcadığımız, aynı sorun ve sıkıntıları göğüslediğimiz bir arkadaşımızın, kısaca ‘Bizim oğlan’ın aday adayı olmasına sevinen bizler gibi.

Karaman Belediyesi basın müdürlüğünün ardından geçtiğimiz aylarda Milletvekili Recep Konuk’un danışmanlığına getirilen Selçuk Ankaralı, bugün saat 17.00 itibariyle görevinden istifa etti. Selçuk Ankaralı’nın yarın Ak Parti İl Teşkilatı’na aday adaylığı başvurusunda bulunacağı öğrenildi. Gençlik kolları başkanlığı dönemindeki başarılarıyla hatırda kalan Ankaralı’nın, aday adaylığı gerek Karaman siyaseti açısından gerekse Ak Parti Teşkilatı açısından heyecanla karşılandı.

Ak Parti kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; ‘’Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır’’ sözü üzerine, Karaman’da gençlik kollarından gelen bir ismin aday adaylığı oldukça iddialı olarak görülüyor. Karamanca.net haber sitesi olarak Selçuk Ankaralı’ya başarılar diler, çıktığı yolun hayırla sonuçlanmasını temenni ederiz.

Selçuk Ankaralı Kimdir:

29 Eylül 1983 Karaman doğumlu olan Selçuk Ankaralı, ilk ve ortaöğrenimini Yollarbaşı Köyü’nde tamamladı. Liseyi Karaman Lisesi’nde okuyan Ankaralı, Yükseköğrenimini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından 2007-2010 yılları arasında Ak Parti Karaman Gençlik Kolları yönetiminde çeşitli görevlerde bulundu. 2010 yılında gençlik kolları başkanı olarak atanan Ankaralı, bu görevde 3 yıl süreyle bulundu.

Daha sonra Karaman Belediyesi Basın Müdürlüğü görevine getirilen Selçuk Ankaralı, 5 yıl bu görevi yaptıktan sonra Milletvekili Recep Konuk’un danışmanı oldu. Ankaralı evli ve biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuk babası.

selçuk ankaralı

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum