Marmarisli genç yazardan 'Ayasofya' romanı

Marmarisli genç yazar Rana Demiriz, Ayasofya’da stajını yaparken gördüklerinden ve yaşadıklarından çok etkilenerek yazmış olduğu “Ayasofya’da Bir Gece” adlı beşinci romanını yayımladı..

Marmarisli genç yazardan 'Ayasofya' romanı
Editör: Karamanca
05 Ocak 2018 - 08:05




Marmarisli genç yazar Rana Demiriz, Ayasofya’da stajını yaparken gördüklerinden ve yaşadıklarından çok etkilenerek yazmış olduğu “Ayasofya’da Bir Gece” adlı beşinci romanını yayımladı.
Rana Demiriz’in kitapta bahsettiği gizli tüneller, gizemli kedileri ve Ayasofya’da korunan kutsal hazineler akıllara yeni soru işaretleri getirecek. Kitap, genç yazarın birinci elden gözlemlerinden, okuyucuyla buluştu.
Genç Yazar Rana Demiriz, 2010 yılında ilk romanını 14 yaşında yayınlayarak En Genç Yazar unvanına sahip olmuş, on yedi yaşına kadar 4 roman yazan tek kişi olarak dünyada bir ilke imza atmıştı. Yazar bu unvanını korumaya devam etmektedir. Birleşmiş milletler destekli Uluslararası Gençlik Münazara Derneği (İDEA) tarafından Dahi Türk olarak dünya gençliğine tanıtılmış, geçtiğimiz yıl Yale Üniversitesinde düzenlenen birçok ünlü yazarın katıldığı dünya yazarlar konferansına katılan ilk Türk yazar olmuştu.
Koç Üniversitesi tarih, sanat tarihi ve arkeoloji bölümü son sınıf öğrencisi Rana Demiriz, Türkiye’nin birçok il ve ilçesindeki okullarda 2010 yılından itibaren “Okuma alışkanlığı, Kitap sevgisi, Dershanesiz başarı, Genç yazarlık’’ konulu seminerler ve yaratıcı yazarlık dersleri veriyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum