Karaman'da vatandaş kömür dağıtımının hızlandırılmasını istiyor

Karaman'da 10 yıldır geç dağıtılan kömürler bu yıl da gecikti..

Karaman'da vatandaş kömür dağıtımının hızlandırılmasını istiyor
Editör: Karamanca
14 Aralık 2017 - 13:31




Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir fukaraya dağıtılması beklenen kömürler bu yıl da gecikti. Diğer illerde Ağustos ayında başlayan kömür dağıtımı 2018 yılına girmemize 15 gün kalmasına rağmen hala dağıtılmadı. Haber sitemize gelen onlarca ihbar halen kömürlerin fakir fukaraya ulaşmadığını söylüyor.

Bu yıl havaların nispeten iyi gitmesi ihtiyaç sahipleri için bir şans olsa da devletten yardım gelmediği için bir şekilde kömürlerini almak zorunda kaldılar. Havanın sıcak geçtiği sahil şehirlerinde dahi dağıtımı aylar önce tamamlanan kömürler Karaman'da her yıl olduğu gibi bu yılda dağıtılmadı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama malesef alınamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:


"Öyle haneler var ki, çatıların altında nice trajediler yaşanıyor. Ama bunlar kapı dışına aksettirilmiyor. Benim vatandaşım gururludur. Yokluğunu gizler. O ne kadar gizlese de ondan haberdar olmak bizim boynumuzun borcudur. Paltosu, ayakkabısı, kömürü olmayan kalemi defteri olmayan bütün bunların üzerine, evine geldiğinde, o küçücük ellerini ısıtacak bir sobası olmayan yavrularımız olabilir. Bunları arayıp bulacağız. Bulamadığımız her yavrunun vebali önce sizin sonra benim üzerimdedir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum