Reklam

Kepez'de yaz-kış yüzebilecek

Antalya’nın ilk olimpik kapalı yüzme havuzunu hizmete sokan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, yine olimpik olan Fabrikalar Mahallesi’ndeki yüzme havuzunun kapalı hale getirilmesiyle ilçe halkının 12 ay yüzebileceğini söyledi..

Kepez'de yaz-kış yüzebilecek
Editör: Karamanca
08 Ekim 2017 - 07:48




Antalya’nın ilk olimpik kapalı yüzme havuzunu hizmete sokan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, yine olimpik olan Fabrikalar Mahallesi’ndeki yüzme havuzunun kapalı hale getirilmesiyle ilçe halkının 12 ay yüzebileceğini söyledi.
Antalya’nın ilk olimpik yüzme havuzu olan Adnan Menderes Tam Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nu Varsak’ta hizmete sunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fabrikalar Mahallesi’nde açık olan olimpik yüzme havuzunun kapalı halinin açılış kurdelesini kesti. Fikri Erten Caddesi’nde, 7 dönümlük arazi üzerine kurulu havuzun üstünün kapanmış halinin açılışına, meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratları ve mahalle sakinleri katıldı. Yüzme sporcularının antrenman yaptığı havuzun yalıtımlı ve izolasyonlu yeni hali, duaların okunmasının ardından hizmete girdi.
Her yaşa hitap eden bir sosyal alan
Bünyesinde çocuk havuzunun da yer aldığı yüzme havuzu, 49x24 boyutlarında. Derinlikleri 1.20, 1.40 ve 1.60 metre olan havuz, 1200 m2’lik bir alandan oluşuyor. İçinde 360 m2’lik sosyal tesis, havuz başı sosyal etkinlik alanı ve 2 adet kafe bulunuyor. Proje kapsamında çocuklar için kaykay pisti de yapıldı. Otoparkın da bulunduğu tesiste, oturma alanları, çocuk oyun parkı, açık hava spor aletleri yer alıyor.
Pazar isteğine jet yanıt
Törenin açılış konuşmasını yapan Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fabrikalar Mahallesi Muhtarı Feyzullah Büyükkeleş, belediyenin altyapı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve mahalleye bir semt pazarı alanı kazandırılmasını istedi. Ardından mikrofonu devralan Başkan Tütüncü, Büyükkeleş’e hemen semt pazarıyla ilgili müjde verdi. Havuzun yanındaki Barış Akkabak Caddesi tamamlanınca yeni bir imar düzenlemesiyle 13 bin m2’lik alan oluşturulduğunu açıklayan Tütüncü, buraya içinde 7 gün açık kalacak küçük bir organik ürünler pazarıyla birlikte büyük bir balıkçılar pazarı yapacaklarını duyurdu.
Yeni yılda inşası başlayacak
Kepezli balıkçı esnafının talebiyle bu hizmet yatırımı kararını aldıklarını belirten Tütüncü, içinde balık satıcıları, balık lokantaları ve farklı esnafların olacağı alanın inşasına 2018 yılının ilk aylarında başlanacağını duyurdu. Akdeniz mimarisiyle yapılacak iç avlulu pazardaki ana renklerin mavi ile beyaz olacağını da açıklayan Tütüncü, bölgenin yeni bir cazibe merkezine kavuşacağını söyledi.
İki futbol sahası geliyor
Farikalar Mahallesi’ndeki Dokuma Parkı yanındaki Dokuma kompleksinin de bölgeye ayrı bir cazibe katacağını anlatan Tütüncü, buraya toplam 6 müze ve bir bilim merkezinin yapılacağını hatırlattı. Bununla birlikte park içine 2 tane de futbol sahası yapılacağını müjdeleyen Tütüncü, “Birisi nizami ebatlarda, diğeri FIFA standartlarında sentetik çim saha olacak. Dokuma Fabrikası aktif iken kurulmuş ve 1965 yılında kupalar kazanmış Poplinspor futbol takımı, burada maçlar yapardı. Kuruluşu 1966 olan Antalyaspor’u oluşturan Poplinspor’un hatıralarını da burada yaşatacağız” diye konuştu.
Zamanla yarışıyoruz
Açılış ve temel atma buluşmalarını sıklaştırdıklarını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, önümüzdeki haftada yeni açılışların olacağını söyledi. Son 8 yılda yaptıkları çalışmaların özetini içeren kitapçıklarının 300 sayfa tuttuğunu anlatan Tütüncü, “Bu kitap son 8 yıldaki bölgenin değişimini özetliyor. Zamanla ve kendimizle yarışıyoruz. Bir tane daha eser bırakabilmek içi büyük bir azmin içindeyiz” dedi.
Mevzuat gereği havuzu kapalı yapamamıştık
Kepez’e kazandırdıkları eserleri yaparken yüksek ufukla hareket ettiklerini dile getiren Tütüncü, her yaştan hemşerilerinin yaşamaktan memnun olacağı şehir oluşturduklarını söyledi. Bu havuzla da bölgeye prestij kazandırırken spor alt yapısı da oluşturduklarını belirten Tütüncü, “Antalya’nın ilk olimpik yüzme havuzunu yaptık. Buraya da kapalı yapmak istedik ama imar mevzuatı buna müsaade etmedi. Artık teknik gelişti, üzeri kapatılması mümkün oldu. Bu bir açık havuz, ama yalıtımlı ve izolasyonlu dış kapamasıyla, kış aylarında da mahalle sakinlerine hizmet verebilecek” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum