Sivas'ta polisten vatandaşlara maskotlu uyarı

Sivas’ta polis ekipleri açtığı stantta vatandaşları dolandırıcılık, 112 acil hattı, emniyet kemeri ve diğer uygulamalar hakkında bilgilendirdi..

Sivas'ta polisten vatandaşlara maskotlu uyarı
Editör: Karamanca
13 Haziran 2017 - 20:41




Sivas’ta polis ekipleri açtığı stantta vatandaşları dolandırıcılık, 112 acil hattı, emniyet kemeri ve diğer uygulamalar hakkında bilgilendirdi.
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde iftar sonrası Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan uygulamada vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı. ’Kanka’ adı verilen maskotun da bilgilendirme yaptığı uygulamaya çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
Polis ekipleri acil numaraların 112 hattında birleştirildiğine dikkat çekerek, 0505 318 58 58 numaralı WhatsApp hattından da ihbar yapılabileceğini söyledi.
Telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşların daha dikkatli olmaları konusunda uyaran ekipler, polis, savcı ve hiçbir devlet görevlisinin vatandaştan para talep etmeyeceğini ve bu tür durumlarla karşılaşıldığında en yakın polis merkezine gidilmesi konusunda bilgilendirilmede bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum