Elazığ'da kardeşlik iftarı

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde düzenlenen ‘Kardeşlik İftarı’nda binlerce vatandaş aynı anda orucunu açtı..

Elazığ'da kardeşlik iftarı
Editör: Karamanca
08 Haziran 2017 - 20:07




Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde düzenlenen ‘Kardeşlik İftarı’nda binlerce vatandaş aynı anda orucunu açtı.
Elazığ Belediyesi ve Karakoçan Belediyesi tarafından ‘Kardeşlik İftarı’ adıyla iftar programı düzenlendi. İlçe meydanında kurulan iftar sofrasına Karakoçan halkı yoğun ilgi gösterdi ve programda binlerce kişi birlik, beraberlik içinde oruçlarını açtı. İftar programında Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okunurken programa katılan vatandaşlar ellerini hep birlikte semaya açarak dua etti.
Küçüğüyle, büyüğüyle tüm Karakoçan halkının iftar programında olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Müthiş bir kardeşlik duygusu var. Ramazan’ın kardeşlik ve paylaşma ruhunu burada bire bir yaşıyoruz. Karakoçan ve Elazığ Belediyesi olarak birlikte organize ettiğimiz böyle bir iftar yemeğinde Karakoçanlı hemşerilerimizle bir araya gelmek bize büyük bir mutluluk verdi. Bu tip organizasyonlar kardeşlik ruhumuzu ve birlikteliğimizi artırarak Ramazan’ın manevi ruhunu yaşamamıza vesile olacak” dedi.
Karakoçan’ın milli ve manevi değerlere çok önem veren bir ilçe olduğunu ifade eden Yanılmaz, “Zaten Elazığ, milli ve manevi değerlere önem veren bir şehirdir. Ortam, imkan olunca ve şartlar oluşunca nasıl bir araya gelindiği, birlik ve beraberlik olunduğunu, kardeşlik ruhunun nasıl geliştiğini burada tekrar gördük. Tahmin ediyorum 3 binin üzerinde vatandaşımız buradaydı. Tüm ilçe burada sayılır. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz hiç bozulmasın” diye konuştu.
Ramazan ayında kurtuluş günlerini yaşadıklarını dile getiren Karakoçan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Sarıoğlu, “Bu vesile ile yüce Mevla’mdan tüm Müslümanların kurtuluşunu niyaz ediyorum. Bizim milletimiz tarihinde her zaman mazluma ve kapısını açmıştır. Bu günde ülke ve millet olarak komşularımızdan sıkıntı içinde olan ve bizleri bir çare olarak görüp bizlere sığınanlara sahip çıkıyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın 4 bir yanında bize sığınan yaklaşık 6 milyon muhacir kardeşimize ensarlık vazifemizi yapıyoruz. Gerçekten bu milletle ne kadar gurur duysak az” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum