14 aylık Talha bebekten sevindirici haber

Adana’da doğum esnasında zorlanma sonucu kolunda sinir zedelenmesi olan 14 aylık Talha bebeğin sağlığı Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde yapılan tedavi sayesinde büyük oranda iyileşti..

14 aylık Talha bebekten sevindirici haber
Editör: Karamanca
07 Haziran 2017 - 13:47




Adana’da doğum esnasında zorlanma sonucu kolunda sinir zedelenmesi olan 14 aylık Talha bebeğin sağlığı Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde yapılan tedavi sayesinde büyük oranda iyileşti.
Salih ve Zehra Kaygısız çiftinin çocuğu Talha bebeğin doğum esnasında zorlanma sonucu kolunda Brachial Pleksus yaralanması oluştu. 14 aylık bebeğin doğumunun ardından kas gücünde gelişim geriliği meydana geldi.
Talihsiz bebeğe müdahale edip büyük oranda iyileşmesini sağlayan Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Fizyoterapisti Serkan Karabıyık ve Hafsa Karabudak, ’Brachial Pleksus’ yaralanmalarının yeni doğanlarda ve çocuklarda görülen, hayat boyu süren çok uzun takip ve rehabilitasyon gerektiren bir sakatlanma olduğunu belirterek, sinir zedelenmesine neden olan bu yaralanmaların çoğu doğum sırasında omuz ve boyundaki sıkışmalardan kaynaklandığını kaydetti.
Çocuk nöroloğunun da takip ettiği Talha bebek hakkında bilgiler aktaran Fizyoterapist Serkan Karabıyık, “Hastamızın gelişim geriliğine yönelik uygun pediatrik rehabilitasyon ve hasar için rehabilitasyon uyguladık. Hala tedaviye devam eden hastamız normal gelişim eğrisine yaklaştı ve hasar da çok büyük oranda iyileşme kaydetti” şeklinde konuştu.
Salih ve Zehra Kaygısız ise hastanenin ilgisinden çok memnun olduklarını ifade etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum