Recep Şeker 'Ülkemiz Ayağındaki Prangalardan Kurtulacak'

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker 16 Nisan referandumu

Recep Şeker 'Ülkemiz Ayağındaki Prangalardan Kurtulacak'
Editör: Karamanca
23 Mart 2017 - 11:13




AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker 16 Nisan referandumu ile ilgili çalışmalarını ve ziyaretlerini sürdürerek vatandaşlarımızı anayasa değişikliği ile ilgili bilgilendirmeye devam ediyor.      

                
Dr. Recep Şeker, Karaman merkez, Ermenek ve köylerinin ziyaretlerinin ardından Sarıveliler ilçesini ve köylerini ziyaret ederek vatandaşlar ile buluştu. Dr. Recep Şeker AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur,  AK Parti Sarıveliler İlçe Başkanı Mehmet Çulhacı, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Canpolat İl ve ilçe yönetimi ile birlikte Sarıveliler  ilçemizi ve bu ilçemize ait Uğurlu, Işıklı, Daran, Koçaşlı, Göksu, Civandere,  Dumlugöze, Cukurbağ ve Civler köyleri ile Goktepe beldesine giderek vatandaşlar ile tek tek görüştü  sıkıntı ve taleplerini dinledi. Vatandaşlara hitap ederek Anayasa değişikliğini ve EVET'in önemini anlatarak destek istedi.

Şeker, ülkemizin yıllarca iki başlı yönetimler ve koalisyonlar nedeni ile çok ciddi problemler, darbeler, çok ciddi siyasi ve ekonomik krizler yaşadığını  belirterek ülkemizin  koalisyonlardan ve yönetimdeki  iki başlılıktan kurtarmak için hazırlanan Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı sistemine geçileceğini söyledi.  

Merhum liderlerden Turgut Özal,  Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun da  sistem değişikliği ile icra gücünün tek elde toplanması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Şeker, 16 Nisan'da Evet çıktığı takdirde ülkemizin yoluna darbelerden ve ayağındaki prangalardan kurtulmuş olarak devam edeceğini söyledi. Anayasa değişikliğinin bir sistem değişikliği olduğunu asla bir rejim değişikliği olmadığını ifade eden Şeker, Anayasa değişikliği ile 18 yaşındaki gençlerimize seçilme hakkının da verileceğini ifade ederek "gençlerimiz 18 yaşına geldiğinde bir vatandaş olarak tüm haklara sahip, yaptığı her işte sorumluluğu var, evlenebilir, ev, araba, arsa alabilir, şirket kurabilir  suç işlediğinde cezai müeyyideler uygulanıyor, seçme hakkı var, milletvekilini, belediye başkanını tüm seçilmişleri seçiyor, ama biz diyoruz ki sen seçersin ama seçilemezsin, seçilecek kapasitesi yeteneği varsa neden seçilemesin? Yapılan değişiklik ile biz buradaki yanlışı düzeltiyoruz. 18 yaşındaki gencimiz aday olabilecek seçilip seçilememesine yine oyları ile vatandaşlarımız karar verecek, burada 600 vekil de 18 yaşında olacak diye bir şey yok. Biz gençlerimize güveniyoruz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde gençlerimiz en önde darbeye karşı kendilerini tanklara, uçaklara, bombalara siper ederek vatanımızı korudular darbeyi engellediler, 16-25 yaş  arasında 33 gencimiz şehit oldu. Yine Çanakkale savaşında 15 yaşındaki binlerce gencimizi cepheye gönderdik gençlerimiz Çanakkale’de ülkemiz için istiklalimiz  ve istikbalimiz için kahramanca savaştılar, şehit oldular. "Ey Onbeşli onbeşli" diye arkalarından ağıtlar yaktık. Mekanları cennet olsun, Allah hepsinden razı olsun.
                                     
18 yaşındaki gençlerimizin milletvekili olarak seçilmeleri ile birlikte emeklilik hakkı kazanacağı şeklindeki iddiaların doğru olmadığını ifade ederek "18 yaşında Milletvekili seçilen gençlerimizin emeklilik hakkı kazanması diye bir şey söz konusu değil, 18 yaşında milletvekili seçilen bir gencimiz emeklilik hakkı kazanabilmesi için gerekli primi ödemesi ve emeklilik yaşını yani 65 yaşını tamamlaması halinde ancak emekli olabilecekler." Dedi.

Dr. Recep Şeker,  Karaman'da ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum