Reklam

Bakan Elvan'dan emeklilere TOKİ müjdesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, emeklilere düşük bedelle ev sözünün arkasında olduklarını belirterek, Mersin merkez ve ilçelerde tahsisi yapılan arsalara TOKİ’nin yapacağı konut inşaatlarının yüzde 20’si tamamlandığında talep toplamaya başlayacaklarını söyledi..

Bakan Elvan'dan emeklilere TOKİ müjdesi
Editör: Karamanca
23 Mart 2017 - 07:55




Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, emeklilere düşük bedelle ev sözünün arkasında olduklarını belirterek, Mersin merkez ve ilçelerde tahsisi yapılan arsalara TOKİ’nin yapacağı konut inşaatlarının yüzde 20’si tamamlandığında talep toplamaya başlayacaklarını söyledi.
Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, Mersin’de emeklilerle bir araya geldi. Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret eden Elvan’a, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da eşlik etti. Elvan, dernek binası önünde yaptığı konuşmada, 108 şubesi ve bir milyonu aşkın üyesi bulunan Türkiye Emekliler Derneği’nin, Türkiye’nin önemli toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirtti. Devletin ve hükümetin, emeklilerin hayatlarının bundan sonraki döneminde yaşam standartlarını yükseltmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getiren Elvan, emeklilere verdikleri düşük bedelle ev sözünün arkasında olduklarını bildirdi. Bu kapsamda evi olmayan emekli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği içerisinde yeni projeler geliştirdiklerini ifade eden Elvan, emeklilerin ev sahibi olmaları için her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi.
Çalışmalara hızla başladıklarını kaydeden Elvan, Hazine’den yer tahsisi ile ilgili tüm süreçleri tamamladıklarını söyledi. Elvan, “Mezitli ilçemizde 100 bin metrekarelik bir alanımızı tahsis ettik. Bu araziye TOKİ konutlarını yapacağız. Toroslar ilçesi Işıktepe’de 54 bin 179 metrekarelik alanı TOKİ’ye tahsis ettik, TOKİ de sizin için konut yapacak. Tarsus ilçemizde de 361 bin metrekarelik alan yine TOKİ’ye tahsis edildi, çok sayıda konut yapacağız. Aydıncık ilçemizde 50 bin metrekarelik, Silifke’de 517 bin metrekarelik alan ev yapılması için tahsis edildi, işlemler bitmek üzere. Gülnar ilçesinde ise 41 bin metrekare, Mut’ta 18 bin metrekare alan tahsis edildi. Tapuların bir kısmı TOKİ’ye geçti. İnşallah kalanlar da yarın bir gün geçecek. TOKİ proje hazırlığına başladı. Bitirir bitirmez, ki hemen bitireceğiz, inşaat yüzde 20 aşamasına geldiği zaman da Ziraat Bankası aracılığıyla sizlerden talep toplayacağız” dedi.
Bakan Elvan, bugüne kadar yakından takip ettiği konuyla ilgili çalışmaları bundan sonra da titizlikle takip edeceğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum